Aktualno

U Gradu za Valentinovo oko 1000 turista

U Gradu za Valentinovo oko 1000 turista

Četrnaest otvorenih dubrovačkih hotela svojim su primamljivim posebnim paketima ponudili kratki odmor za Valentinovo u Dubrovniku. U jednom od najromantičnijih svjetskih odredišta tako se za ovogodišnji praznik zaljubljenih očekuje oko tisuću turista.

 
Brojni svjetski poznati  ljubavni parovi – Elizabeth Taylor i  Richard Burton, Carl Ponti i Sophia Loren, Sir Roger Moore i Lady Christina, Beyonce i JayZ, Michael Douglass i Catherine Zeta Jones, Goldie Hawn i Kurt Russell, Bon Jovi i supruga Dorothea i brojni drugi prošetali su jednim od najromantičnijih svjetskih gradova. Svake godine svoju ljubav brakom u Dubrovniku okruni stotinjak inozemnih parova, čuvajući fotografije iz Dubrovnika kao nezaboravnu uspomenu na vjenčanje. Romansa britanskog kralja Edwarda i Wallis Simpson početkom dvadesetog stoljeća odvijala se dijelom i na hrvatskom Jadranu, ovaj britanski par volio je popiti čaj u prvom modernom dubrovačkom hotelu – Imperial, današnjem Hilton Imperialu.
 
Brojni svjetski mediji prepoznaju i potvrđuju atraktivnost Dubrovnika kao romantičnog odredišta što se potvrđuje stalnim uvrštenjima na različite liste , te  je poznati američki list „The Huffingtonpost“ postavio  Dubrovnik na drugo mjesto među pet najpoželjnijih svjetskih destinacija za medeni mjesec .

Nedavno je i  Conde Nast Traveller u tekstu pod naslovom Jedrenje u zalasku sunca ( Sailing into the sunset) istaknuo Hrvatsku, Dubrovnik i hotel Excelsior kao idealnu destinaciju za Valentinovo, dok je  Food & Wine magazine UNESCO –v grad uvrstio na listu najpoznatijih romantičnih gradova svijeta World's Most Romantic Cities.

Dubrovnik i njegov hotel Excelsior savršeni su za romantiku i proslavu Valentinova, istaknuo je 2011. na  web stranici  britanski The Telegraph u izboru najboljih odredišta i hotela za dan zaljubljenih. Također britanski The Guardian još 2010. poziva na posjetu Dubrovniku   kao romantičnom odredištu , a image romantične destinacije potvrđuje mu  2011.  i talijanski Corriere della Sera. Globalna TV mreža CNN među deset „najslađih“ mjesta za prosidbu uz Valentinovo uvrstilo je upravo Dubrovnik .
 
Za Dubrovčane, kao i sve koji će provesti nekoliko lijepih dana u našem gradu i dubrovački restorani pripremili su posebne „ljubavne“ menije, a bit će održana i dva koncerta . Dubrovački simfonijski orkestar priređuje Koncert za Valentinovo u dubrovačkom Kinu Sloboda uz repertoar poznatih klasičnih evergreena, recitatora Sebastijana Vukosavića i gosta dirigenta Noormana Widjaju. Culture Club Revelin će svojim gošćama podijeliti 400 ruža uz koncert hrvatske pop princeze Maje Bajamić.

Pročitajte još

[FOTO] LEONARDA TIKVICA ‘PEP konferencija je prilika mladima za čuti iskustva stručnjaka iz prve ruke’

Nora Di Leo

Uskoro kreće energetska obnova ljetnikovca Crijević Pucić

Dulist

Kakvo nas ljeto očekuje?

Dulist