Grad

U Gradu primljena delegacija albanskog grada Skadra

delegacija albanskog grada Skadra

Zamjenica gradonačelnika Grada Dubrovnika Jelka Tepšić primila je danas delegaciju albanskog grada Skadra. U pratnji zamjenice Tepšić bili su još direktor Turističke zajednice grada Dubrovnika Miro Drašković kao i pročelnica Upravnog odjela za poslove gradonačelnika Ivana Brnin te pročelnica Upravnog odjela za europske fondove Martina Skopljaković.

Četveročlanu delegaciju Skadra predvodio je zamjenik gradonačelnika Rudin Beka, a teme sastanka najvećim dijelom odnosile su se na strateško i odgovorno upravljanje turizmom te mogućnosti razvijanja prekogranične suradnje kroz partnerske projekte gdje je istaknuta uloga Dubrovačke razvojne agencije DURA.

Dogradonačelnik Beka i njegovi suradnici predstavili su aktualnosti u upravljanju ovog grada u sjeverozapadnoj Albaniji, na obali Skadarskog jezera, koji posljednjih godina postaje sve popularnija turistička destinacija te je važno povijesno, kulturno i gospodarsko urbano središte Albanije. Posebno su ih zanimala iskustva i primjeri dobre prakse Grada Dubrovnika u upravljanju turizmom koji je glavna gospodarska grana na našem području. U svom izlaganju zamjenica Jelka Tepšić stoga se osvrnula na glavna postignuća strateškog multidisciplinarnog projekta Respect the City koji su Dubrovnik i postavili na poziciju predvodnika održivog turizma, posebno izdvojivši izvrsne rezultate u upravljanju cruise turizmom kroz suradnju s krovnim udruženjem cruise industrije CLIA-om i Globalnim vijećem za održivi turizam (GSTC) čija je posljednja neovisna i stručna procjena održivost destinacije ocijenila s visokih 86 posto.

Bilo je riječi i o upotrebi Smart City rješenja poput Bus Web Shopa i Dubrovnika Pass-a, ali i provođenju prvog hrvatskog Plana upravljanja svjetskim dobrom UNESCO-a te o izazovima s kojima se Dubrovnik trenutno uspješno nosi, poput oživljavanja povijesne jezgre novim mjerama stambene politike.

Pročitajte još

LED EKRANI NA 6 LOKACIJA Postavlja se oprema za zonu posebnog prometnog režima

Dulist

POHVALNA AKCIJA ŽUPE SV MIHAJLA Kupljen prijeko potreban uređaj za rano otkrivanje autizma

Dulist

Franković poručio diplomantima RIT-a: ‘Budite blagi prema ljudima oko sebe pa će vam se tako i vratiti’

Dulist