Grad

GRAD JE BIO U PRAVU Odbijena tužba o poništavanju lokacijske dozvole za cestu na Nuncijati

grad nuncijata

Upravni sud u Splitu odbio je tužbu M. B. kojom je tužiteljica tražila poništavanje lokacijske dozvole za cestu na Nuncijati koja vodi do braniteljskog naselja i rješenja nadležnog Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine RH, obavijestili su medije iz Grada Dubrovnika.

Naime, Grad Dubrovnik je 19. travnja 2023. ishodio je lokacijsku dozvolu za gradnju spojne ceste do naselja Nuncijata, čime je ispunjen još jedan korak nužan za realizaciju projekta braniteljskog naselja na Nuncijati. Spojna prometnica protezat će se od naselja Nuncijata do državne ceste D8 u ukupnoj duljini od 568 metara. Tužiteljica u svojoj tužbi navodi kako projekt buduće prometnice zadire u njezinu nekretninu.

– Čak i da se radi o poljoprivrednom zemljištu, o čemu tužiteljica nije dostavila nijedan dokaz, ta okolnost ne bi utjecala na rješenje upravne stvari, jer je izgradnja predmetne prometnice od javnog interesa planirana GUP-om – navodi se u presudi od 19. veljače 2024. kojom je potvrđena ispravnost postupanja Grada Dubrovnika u postupku izdavanja lokacijske dozvole.

Protiv navedene presude tužiteljica može izjaviti žalbu u roku od 15 dana, a istekom tog roka lokacijska dozvola postaje pravomoćna te gradska uprava nastavlja s realizacijom projekta i to izvlaštenjem zemljišta što je preduvjet za izdavanje građevinske dozvole. Svi vlasnici zemljišta bit će u postupku izvlaštenja i obeštećeni sukladno stvarnoj vrijednosti nekretnine.

Podsjetimo, u 2023. godini okončan je postupak dodjele zemljišta braniteljima koji su prethodno to pravo stekli, a sukladno odlukama Gradskog vijeća Grada Dubrovnika i sukladno pravu na stambeno zbrinjavanje izdanom od strane Ministarstva branitelja Republike Hrvatske.

Foto: Grad

Pročitajte još

POHVALNA AKCIJA ŽUPE SV MIHAJLA Kupljen prijeko potreban uređaj za rano otkrivanje autizma

Dulist

Franković poručio diplomantima RIT-a: ‘Budite blagi prema ljudima oko sebe pa će vam se tako i vratiti’

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist