Grad

U FOKUSU OTVARANJE I TURIZAM CNN-ova popularna emisija emitirat će se u četvrtak iz Dubrovnika

U FOKUSU OTVARANJE I TURIZAM CNN-ova popularna emisija emitirat će se u četvrtak iz Dubrovnika

Poznata CNN-ova emisija Quest Means Business ovoga četvrtka, 10. lipnja emitirat će se iz Dubrovnika, otkrio je to gradonačelnik Mato Franković dubrovačkoj javnosti još sredinom svibnja, a ove se nedjelje o detaljima oglasio i na svome Facebook profilu.

-Prije tri godine kada sam prvi put gostovao u emisiji CNN-a Quest Means Business i pričao o održivosti turizma te o programu Respect The City smatrao sam tada to jednom od najvećih reklama za Grad jer Richard Quest je svjetski poznati novinar i njegova emisija ima milijune gledatelja širom svijeta. Prošlu godinu u jeku pandemije ponovno su me pozvali da gostujem u navedenoj emisiji u trenutcima kada nas je Velika Britanija stavila na crvenu listu, a sada Quest Means Business dolazi u Grad Dubrovnik te ćemo 10. lipnja imati uživo razgovor upravo iz našeg Grada. Emisija će trajati puna dva i pol sata na CNN-u, a glavna tema bit će upravo naš Grad. Jedna meni osobno dražih čestitki na izbornoj pobjedi upravo je bila ona ekipe Quest Means Business. Hvala svima koji su vjerovali u nas jer sve ono što smo radili i radimo danas se polako pokazuje. Nastavljamo dalje s promocijom našeg Grada – istaknuo je Franković.

Inače, jedan od gostiju poznatog novinara, vrsnog poznavatelja globalnih ekonomskih kretanja Richarda Questa bit će premijer Andrej Plenković, piše Jutarnji.

Emisija će trajati čak 2 i pol sata, a u fokusu će biti otvaranje i turizam nakon pandemije. Glavne teme o kojima je Quest razgovarao s Plenkovićem su i teme emisije – otvaranje Hrvatske te pripreme i očekivanja od turističke sezone, zatim gospodarski oporavak, te planovi za pridruživanje Schengenu i europodručju.

Razgovor s Plenkovićem snimljen je ranije u Opatiji.

Plenković je dao Questu intervju i početkom rujna prošle godine kada je tema također bio turizam kao jedna od važnih hrvatskih gospodarskih grana koja je bila pogođena pandemijom koronavirusa. U intervjuu koji je dao prošle godine premijer je komentirao turističke brojke koje su bile upla manje u odnosu na godinu ranije, te mjere u borbi protiv COVID-19.

Gosti Questove emisije bili su svjetski lideri kao što su David Cameron i Petr Necas iz Češke, bankarska imena kao što su Jamie Dimon iz JP Morgan Chase i Robert Zoellick, bivši predsjednik Svjetske banke, zatim šefica MMF-a Christina Lagarde, predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso, bivši šef MMF-a Dominique Strauss-Kahn te utjecajni ljudi velikih američkih korporacija.

Emitiranje ove vrlo popularne emisije u kojoj se gospodarske teme obrađuju na jednostavan i pristupačan način iz Dubrovnika svakako će biti i svojevrsna promocija hrvatskog turizma.

Foto: Screenshot/YouTube, Quest Means Business

Pročitajte još

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović