Kultura

U Flori otvorena izložba splitskog umjetnika Lorena Živkovića Kuljiša

U Galeriji Flora u petak je otvorena izložba splitskog umjetnika Lorena Živkovića Kuljiša naslova ‘Model, Model… and the Lost Levels’. Kako je objasnio Živković Kuljiš, ona se sastoji od dva dijela, a u onom prvom – seriji ‘Model, model…’, riječ je o osamnaest crteža ugljenom na papiru. Na njima su oblici kugla, stožac i valjak, na koje se, prema uvjerenju velikog Paula Cézannea, može svesti priroda.

– Ja sam izvarirao sve moguće kombinacije ta tri elementa. Nasuprot tome postavljeni su radovi iz ciklusa ‘The Lost Levels’. Taj naziv asocijacija je na glas koji bi na kraju računalne igrice iz mog djetinjstva izgovorio rezultat. On mi je bio fascinantan, uvijek je sve znao unaprijed i nisi ga mogao pobijediti. Prije se igralo intenzivnije – na žetone, i svaki put kad bi izgubili, morali bi krenuti ispočetka. Po meni pojam izgubljenosti nije kraj, to možemo raditi više puta. Ukratko rad ‘Flešbekarij’ je kombinacija dvije riječi – flashback i beštijarij. Radi se o tome da mi već dugo vremena kad se nađem u nekim vrlo specifičnim situacijama koje imaju svoj karakter, iskrsne neki citat ili slika za koju sam uvjeren da je na najbolji način opisuje. To je svojevrsni flashback, a kako se taj proces stalno ponavlja i vjerojatno ću na njemu u budućnosti nastaviti raditi, volim ga nazvati ‘work in progress with work in regress’ – rekao je umjetnik.

Izložba se može pogledati do 24. travnja svaki dan od 17 do 21 sat.

Pročitajte još

USKORO IZLOŽBA Brižno se čuvaju niti ljubavi primorskog veza

Dulist

RADIONICA U VIDRINOM DOMU Sveti Vlaho i Marin Držić zajedno u voljenom Gradu

Dulist

‘JEL’ TAKO ZORANE?’ Na daskama teatra odigrana prva ovogodišnja dramska premijera

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija