Kultura

Otvorene prijave za radionicu fotografije u Kabogi

Otvorene prijave za radionicu fotografije u Kabogi

Radionica fotografije za društvene mreže namijenjena mladima srednjoškolske i studentske dobi održat će se od 22. do 27. svibnja 2021. u organizaciji Dubrovačkih ljetnih igara, a pod pokroviteljstvom zaklade Caboga Stiftung, u ljetnikovcu Bunić-Kaboga. Voditeljica radionice mlada je splitska fotografkinja Glorija Lizde koja je preddiplomski studij Filma i videa završila pri Umjetničkoj akademiji u Splitu, a diplomski studij Fotografije na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu.

Polaznice i polaznici fotoradionice, kroz teorijski i praktični dio upoznat će se s različitim tehnikama fotografije namijenjene za objavu na društvenim mrežama. Kroz šest dana, koristeći kameru na svojim pametnim telefonima, naučit će fotografirati u različitim svjetlosnim uvjetima, komponirati i obraditi fotografiju za društvene mreže te se upoznati s pojmovima kao što su „flat-lay“ i „lifestyle“ fotografije. S naglaskom na kreativnost, razmjenu ideja te promišljanje fotografije, polaznice i polaznici će producirati šest do devet fotografija koje će biti predstavljene, u duhu radionice, na online izložbi na Instagramu. Fotografkinja Glorija Lizde u svom se radu bavi temama obitelji, sjećanja i identiteta. Ostvarila je sedam samostalnih izložbi (Galerija PM, Salon Galić, Galerija f8 i dr.) te sudjelovala na brojnim skupnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu od kojih izdvaja Photo Athens, Being/Seeing (QUAD Gallery, UK), Parallel Intersection Lisboa, Država u krevetu (Galerija umjetnina Split), Nova imena (ULUPUH), ISPIT 2015 (Galerija SC) te Rovinj Photodays 2016 (Muzej za umjetnost i obrt Zagreb). Sudjelovala je na brojnim radionicama i projektima, članica je Hrvatske udruge likovnih umjetnika te dobitnica Dekaničine nagrade za rad na seriji fotografija F20.5.

Fotoradionica će se održavati od subote, 22. svibnja do četvrtka, 27. svibnja od 17 do 20 sati u ljetnikovcu Bunić-Kaboga. Zainteresirani mladi fotografi pozvani su prijaviti se na radionicu slanjem e-mail prijave na paula.brajevic@dubrovnik-festival.hr do utorka, 18. svibnja. U prijavi je potrebno kratko se predstaviti, napisati zašto bi voljeli sudjelovati na radionici te dostaviti svoje tri autorske fotografije, jer će, obzirom na ograničeni broj mjesta, voditeljica odabrati 10 polaznika koji će dobiti priliku sudjelovati.

Pročitajte još

U ZNANSTVENOJ KNJIŽNICI Predavanje o djelu Nikole Vitova Gučetića

Dulist

VRIJEDNA DONACIJA Luko Paljetak poklonio sliku Umjetničkoj galeriji Dubrovnik

Dulist

ART RADIONICA LAZARETI Plesna predstava kao reakcija na rat u Ukrajini

Dulist