Aktualno

U Đurinićima predstavljene knjige Stijepa Mijovića Kočana

U jedinstvenom ambijentu Kočanova gumna u Đurinićima, predstavljene su dvije nove knjige Stijepa Mijovića Kočana.

Kočanovo gumno je mjesto gdje se već tradicionalno organizaju predstavljanja Kočanovih književnih djela, ali je to i mjesto okupljanja i druženja stanovnik Đurinića kroz povijest.

Stijepo Mijović Kočan i Mirjana Pejaković Kočan predstavili su njegove dvije nove knjige ‘Tako je kako je’ s predgovorom akademika Josipa Muselimovića, izdanje Kvarne Rijeka te ‘Stijepo Obad’ napisanu u suautorstvu s akademikom Josipom Pečarićem, izdanje Stimirio, Zagreb.

U knjizi 20 basni ‘Tako je kako je’ Kočan uzima početak Ezopovih basni te ih vješto nadopunjuje i smješta u današnje vrijeme. Knjiga o Stijepu Obadu je osvrt dvojice autora o zajedničkom nastupu na znanstvenom skupu o hrvatima Boke Kotorske koji se organizirao 2007. godine.

Upravo zbog toga su na ovom događanju sudjelovali i predstavnik bokeljskih hrvata Zvonimir Deković i generalna konzulica Republike Hrvatske u Kotoru Jasminka Lončarević.

Nakon premijernog predstavljanja knjiga duženje je nastavljeno uz tematski zalogaj kojeg je priredio gastro tim Udruge Agroturizam Konavle.

Izvor: Agroturizam Konavle

Pročitajte još

Pater Mirko Nikolić predvodio svetu misu uz blagdan zaštitnika policajaca

Dulist

INSPEKCIJA NALOŽILA Vićan mora ukloniti ogradu koja priječi pristup pomorskom dobru!

Dulist

Hrvatska delegacija odala počast žrtvama logora Morinj

Dulist