Aktualno

‘LE CORDON BLEU’ Nastavnici Turističke škole na vinskom tečaju u Londonu

rckdu

Nastavnici Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik Ljiljana Prce, Ivica Eljuga i Valentino Vrdoljak, trenutno su na vinskom tečaju u Le Cordon Bleu instituciji u Londonu, a predaje im poznati sommelier Mattieu Longuere, voditelj razvoja vina institucije.

Regionalni centar kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu Dubrovnik objavio je kako će ovaj vinski tečaj pružit nastavnicima za dodatno razvijanje tehnika u vještinama analize i ocjenjivanja vina, a tehnike su primjena profesionalnih vještina senzorskog ocjenjivanja vina za koja se očekuje da će se naći u ponudi pića u restoranu i uloga voditelja kao kupca vina koji je  zadužen za poslove s dobavljačima, obuku osoblja te sastavljanje i određivanje cijene vina.

Također, u tijeku je i prestižno međunarodno natjecanje u strukovnim vještinama – EuroSkills 2023. u Gdańsku, u Poljskoj koje će trajati do nedjelje, 10. rujna. Natječu se mladi stručnjaci iz cijele Hrvatske, a RCK DU istaknuo je sudjelovanje njihove učenice Marijane Đuke u disciplini Hotel Reception.

– Marijana je već stekla reputaciju odličnih rezultata, stoga smo uvjereni da će i ovog puta ostvariti sjajan uspjeh – naglasili su iz RCK DU na svom Facebook profilu.

Banner 300x250 DU 1

EuroSkills održava se svake dvije godine te je najveći događaj u strukovnom obrazovanju i vještinama u Europi. Ove godine mladi talenti iz 32 europske zemlje okupili su se kako bi se natjecali u različitim zanimanjima, uključujući frizere, mehaničare, slastičare, zidare, računalne grafičke dizajnere, tehničare automatizacije, vodoinstalatere i mnoge druge struke. Naime, obuhvaćena su 42 različita zanimanja s 576 mladih talenata.

Izvor: Facebook/Regionalni centar kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu

Pročitajte još

MOKOŠICA PRVI PUT PROSLAVILA SV. GAŠPARA ‘Misu je doživljavao kao nešto veličanstveno’

Dulist

GORDAN BOSANAC ‘Šuica je prekršila kodeks ponašanja, mora se suočiti sa sankcijama

Dulist

ISPUCALI STUPOVI PELJEŠKOG MOSTA Stručnjaci tvrde kako sigurnost prometa nije ugrožena

Dulist