Aktualno

U Đurinićima predstavljene knjige Stijepa Mijovića Kočana

stijepo mijovic kocan 1

U jedinstvenom ambijentu Kočanova gumna u Đurinićima, predstavljene su dvije nove knjige Stijepa Mijovića Kočana.

Kočanovo gumno je mjesto gdje se već tradicionalno organizaju predstavljanja Kočanovih književnih djela, ali je to i mjesto okupljanja i druženja stanovnik Đurinića kroz povijest.

Stijepo Mijović Kočan i Mirjana Pejaković Kočan predstavili su njegove dvije nove knjige ‘Tako je kako je’ s predgovorom akademika Josipa Muselimovića, izdanje Kvarne Rijeka te ‘Stijepo Obad’ napisanu u suautorstvu s akademikom Josipom Pečarićem, izdanje Stimirio, Zagreb.

U knjizi 20 basni ‘Tako je kako je’ Kočan uzima početak Ezopovih basni te ih vješto nadopunjuje i smješta u današnje vrijeme. Knjiga o Stijepu Obadu je osvrt dvojice autora o zajedničkom nastupu na znanstvenom skupu o hrvatima Boke Kotorske koji se organizirao 2007. godine.

Upravo zbog toga su na ovom događanju sudjelovali i predstavnik bokeljskih hrvata Zvonimir Deković i generalna konzulica Republike Hrvatske u Kotoru Jasminka Lončarević.

Nakon premijernog predstavljanja knjiga duženje je nastavljeno uz tematski zalogaj kojeg je priredio gastro tim Udruge Agroturizam Konavle.

Izvor: Agroturizam Konavle

Pročitajte još

Ursula von der Leyen ponovno izabrana za predsjednicu EU komisije!

Dulist

OD DUBROVNIKA DO MEĐUGORJA Evo kada se otvara Camino

Dulist

Vlahušić: Plaže bez suncobrana, šetnjice bez drvoreda, zidine bez osvježivača zraka…

Dulist