Grad

U Dubrovniku sedam kruzera, Asić: Nema gužve

U Dubrovniku sedam kruzera, Asić: Nema gužve

Ravnatelj Lučke uprave Dubrovnik Antun Asić rekao je u četvrtak u Dubrovniku kako se usprkos uplovljavanju sedam brodova na kružnim putovanjima u Dubrovniku tijekom dana ne očekuju povećane gužve.
Naime, sedam brodova na kružnim putovanjima koji će dovesti ukupno 7 775 putnika uplovljava tijekom četvrtka u Dubrovnik, a većina brodova stigla je već u ranim jutarnjim satima. Tako su u luci Gruž već usidreni ”Thompson Celebration” s kapacitetom 1704 putnika, ”Costa Mediterranea” s 2278 putnika, ”AIDAvita” s 1076 putnika, te Crystal Serenity s 918 putnika, dok su nadomak stare gradske jezgre usidreni ”Star Pride” koji je doveo 177 putnika i ”Seaborn Odyssey” koji je u Dubrovnik doveo 382 . U 13 sati planirano je uplovljavanje broda ”MSC Lirica” na kojem će stići 1869 putnika.
Od sedam brodova, njih šest ostaje usidreno u Dubrovniku do kasnih popodnevnih ili večernjih sati, a ravnatelj Lučke uprave Dubrovnik istaknuo je kako se usprkos preklapanju vremena ostanka ne očekuju gužve.
”Bilo je dana i s više putnika od današnjeg. Imamo usidren jedan brod Thompsona kojem je Dubrovnik luka ukrcaja i iskrcaja i ti putnici neće sada kružiti po povijesnoj jezgri Dubrovnika”, rekao je Asić.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

[FOTO] ‘HRVATSKA SLOBODA NIJE DOŠLA PREKO NOĆI’ 33. obljetnica osnutka Specijalne jedinice policije Grof

Dulist

JOŠ SE RAZRAĐUJE MODEL Stanovi za liječnike na gradskom zemljištu u Solitudu?

Andrea Falkoni Račić