Grad

Tko skida mlade izdanke murve na Pilama?

Tko skida mlade izdanke murve na Pilama?

Tko to uporno skida mlade zelene izdanke sa stare murve na Pilama? – pita Jadranka Šimunović, voditeljica Eko Omblića.

Naime, to pitanje stalno preko Zelenog telefona Eko Fona postavljaju građani, ponajviše Pilari.

– Kažu, upravo kada su se poveselili da se murva omladila evo netko je ponovo uklonio njezine mlade zelene izdanke? Tko to čini, kome smeta ova murva? Dijelimo vašu zabrinutost dragi naši sugrađani jer smo, kao što znate, o ovoj staroj murvi na Pilama kod mosta na Vratima od Pila pisali još prije dva mjeseca kada se murva trebala drastičnije orezati zbog trulosti i starosti.

Nekoliko puta smo kontaktirali Vrtlar i razgovarali o njezinom trenutnom stanju te daljnjoj zaštiti. Posljednje što smo dogovorili jest da se murva ogradi i posebno zaštiti jer ako se nastave uklanjati njezini mladi izdanci, od nje zaista neće biti ništa. Nadamo se da će se stara murva ponovo omladiti te da će je Vrtlar što prije stručno ograditi i pojačati nadzor nad njom kao i nad ostalim stablima na Pilama, posebno platanima, na radost svih naših sugrađana koji u zadnje vrijeme sve više brinu o stablima svoga Grada kao i nas zaljubljenika u prirodu, aktivista ekoloških udruga – poručuje Jadranka Šimunović.

Poslala je i fotografije murve s mladim izdancima, koje su snimljene prije tri dana, ali i onu snimljenu jučer na kojoj izdanaka nema!

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

[FOTO] ‘HRVATSKA SLOBODA NIJE DOŠLA PREKO NOĆI’ 33. obljetnica osnutka Specijalne jedinice policije Grof

Dulist

JOŠ SE RAZRAĐUJE MODEL Stanovi za liječnike na gradskom zemljištu u Solitudu?

Andrea Falkoni Račić