Aktualno

U Dubrovniku 9 000 posjetitelja

U Dubrovniku 9 000 posjetitelja

Jutros je održana 27. sjednica Turističkog vijeća TZ grada Dubrovnika.

Od sječnja do kraja travnja, ostvareno je šest posto više dolazaka, odnosno 84 216 , a ostvareno je  235 545 noćenja, što je na razini realiziranih noćenja u prva četiri mjeseca 2012. godine.

Prvosvibanjski praznici donijeli su vrlo dobra ostvarenja turističkog prometa, u Dubrovniku je boravilo oko 8500 gostiju, a pozitivan trend povećanja broja dolazaka i noćenja nastavljen i je tijekom prvog tjedna svibnja . Trenutno u Dubrovniku boravi oko devet tisuća posjetitelja, odnosno 18 posto više nego prošle godine.

Od početka godine na dubrovačkom području popunjenost kapaciteta vrlo je dobra, u hotelima je do prvog tjedna mjeseca svibnja ostvaren sedam posto bolji promet nego u istom razdoblju 2012, kampovi su bolji za trideset posto, dok je privatni smještaj doživio pravi „boom“ s povećanjem od visokih osamdeset posto.
Prvi na top – listi naših turista su gosti iz Ujedinjenog kraljevstva, potom Francuske, Njemačke, SAD –a, Švedske, Hrvatske te ostali.

Dosadašnja ostvarenja turističkog promet na razini su očekivanja za prvi dio 2013. godine i jamstvo su daljnjeg uspješnog nastavka i rasta turističkog prometa u mjesecima koji dolaze – zaključeno je na jutrošnjoj sjednici Turističkog vijeća TZ grada Dubrovnika.

Pročitajte još

JAVNO OTVARANJE PONUDA Pristiglo 289 ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru

Dulist

OD ČETVRTKA NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

ZABRINJAVAJUĆE Kod tinejdžera koji puše e-cigarete pronađeni toksični metali u urinu

Dulist