Grad

U Dubrovnik početkom prosinca stiže 150 američkih stručnjaka u turizmu

Početkom prosinca u Dubrovnik stiže oko 150 američkih stručnjaka u turizmu. U naš grad stižu na konferenciju ‘ASTA DESTINATION EXPO 2020’ koja će se održati u razdoblju od 3. do 6. prosinca 2020., u hotelu Valamar Lacroma.

Konferencija je potvrđena na sastanku na kojem su sudjelovali Grad Dubrovnik, Turistička zajednica grada Dubrovnika, ASTA, Amcro Travel, Hotel Valamar Lacroma, Elite Travel i HIT Dalmatia.

-Svi sudionici sastanka složili su se da je ASTA konferencija najznačajniji korak za turizam uslijed krize uzrokovane pandemijom COVID-19 te da je održavanje iste optimistična i snažna poruka cijeloj putničkoj industriji. Konferencija će se održati u nešto manjem obujmu, kako bi se ispoštovale sve mjere nacionalnog stožera i održala sigurnost posjetitelja i domaćina. Očekuje se oko 150 američkih agenata i savjetnika, što je iznimno veliki uspjeh u trenutnoj krizi i restrikcijama letova od SAD-a do Hrvatske – naglasili su iz Turističke zajednice grada Dubrovnika u priopćenju. Dalje se navodi kako će ova konferencija biti jedinstvena prilika za promociju Dubrovnika i Hrvatske.

-Ugošćavanje oko 150 američkih stručnjaka u turizmu u Dubrovniku, koji će na B2B sastancima direktno s hrvatskim pružateljima usluga u turizmu dogovarati poslove, učinit će zasigurno ovu konferenciju najvažnijim turističkim događajem za hrvatski turizam u 2020. godini. Hrvatske turističke agencije, hoteli i ostali pružatelji usluga u turizmu iskazali su veliki interes za izlaganjem na Trade show-u i B2B sastancima u okviru ASTA konferencije, a američki agenti će se u Hrvatskoj zadržati u prosjeku 7-10 dana, putujući kroz ostale dijelove naše zemlje prije i poslije konferencije – navode iz TZ-a.

Podsjetimo da je intenzivna promocija Hrvatske na američkom tržištu u proteklom razdoblju
rezultirala prestižnom nagradom te je Hrvatska na godišnjoj konvenciji ASTA Global Live proglašena
‘Međunarodnom destinacijom godine 2020.’. Radi se o prestižnoj nagradi koju dodjeljuje udruga
američkih stručnjaka u turizmu ASTA, a koja je od neprocjenjive vrijednosti za promociju Hrvatske.

Američko tržište je odmah nakon britanskog drugo najvažnije emitivno tržište za Dubrovnik te je
prošle godine u Dubrovniku boravilo 159 146 američkih turista (16 posto više nego 2018. godine), a
ostvareno je 442 256 noćenja (15 posto više nego 2018. godine).

Pročitajte još

LUKŠA MATUŠIĆ Namjera je bila uništiti radove, sigurno to nije napravi netko iz Gruža i Lapada

Dulist

PREKO NOĆI IZGAZILI SALIVENI BETON Franković: Divljaštvo pojedinaca nas neće obeshrabriti

Dulist

Franković: ‘Sudbina i budućnost hrvatskog naroda značajno su određeni 5. kolovoza 1995.’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija