Grad

U Dubrovnik početkom prosinca stiže 150 američkih stručnjaka u turizmu

Početkom prosinca u Dubrovnik stiže oko 150 američkih stručnjaka u turizmu. U naš grad stižu na konferenciju ‘ASTA DESTINATION EXPO 2020’ koja će se održati u razdoblju od 3. do 6. prosinca 2020., u hotelu Valamar Lacroma.

Konferencija je potvrđena na sastanku na kojem su sudjelovali Grad Dubrovnik, Turistička zajednica grada Dubrovnika, ASTA, Amcro Travel, Hotel Valamar Lacroma, Elite Travel i HIT Dalmatia.

-Svi sudionici sastanka složili su se da je ASTA konferencija najznačajniji korak za turizam uslijed krize uzrokovane pandemijom COVID-19 te da je održavanje iste optimistična i snažna poruka cijeloj putničkoj industriji. Konferencija će se održati u nešto manjem obujmu, kako bi se ispoštovale sve mjere nacionalnog stožera i održala sigurnost posjetitelja i domaćina. Očekuje se oko 150 američkih agenata i savjetnika, što je iznimno veliki uspjeh u trenutnoj krizi i restrikcijama letova od SAD-a do Hrvatske – naglasili su iz Turističke zajednice grada Dubrovnika u priopćenju. Dalje se navodi kako će ova konferencija biti jedinstvena prilika za promociju Dubrovnika i Hrvatske.

-Ugošćavanje oko 150 američkih stručnjaka u turizmu u Dubrovniku, koji će na B2B sastancima direktno s hrvatskim pružateljima usluga u turizmu dogovarati poslove, učinit će zasigurno ovu konferenciju najvažnijim turističkim događajem za hrvatski turizam u 2020. godini. Hrvatske turističke agencije, hoteli i ostali pružatelji usluga u turizmu iskazali su veliki interes za izlaganjem na Trade show-u i B2B sastancima u okviru ASTA konferencije, a američki agenti će se u Hrvatskoj zadržati u prosjeku 7-10 dana, putujući kroz ostale dijelove naše zemlje prije i poslije konferencije – navode iz TZ-a.

Podsjetimo da je intenzivna promocija Hrvatske na američkom tržištu u proteklom razdoblju
rezultirala prestižnom nagradom te je Hrvatska na godišnjoj konvenciji ASTA Global Live proglašena
‘Međunarodnom destinacijom godine 2020.’. Radi se o prestižnoj nagradi koju dodjeljuje udruga
američkih stručnjaka u turizmu ASTA, a koja je od neprocjenjive vrijednosti za promociju Hrvatske.

Američko tržište je odmah nakon britanskog drugo najvažnije emitivno tržište za Dubrovnik te je
prošle godine u Dubrovniku boravilo 159 146 američkih turista (16 posto više nego 2018. godine), a
ostvareno je 442 256 noćenja (15 posto više nego 2018. godine).

Pročitajte još

Marija Radonić i Crveni križ dobitnici priznanja Povjerenstva osoba s invaliditetom

Dulist

Napustila nas je ravnateljica Gimnazije Dubrovnik, Katica Radović

Dulist

Dubrovnik na 3,5 milijuna noćenja do kraja studenog

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija