Aktualno

U dubrovačkom akvatoriju plovi protuminski brod NATO-a

U dubrovačkom akvatoriju proteklih je dana uočen strani ratni brod, a kako za DuList navode iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, riječ je o stranom ratnom brodu FGS ‘BAD RAPPENAU’, mornarice Savezne Republike Njemačke. Brod je u sastavu stalne skupine NATO protuminskih brodova 2 (Standing NATO Mine Countermeasures Group 2 – SNMCMG2) te sudjeluje, navode iz Ministarstva, u provođenju zajedničkih aktivnosti s pomorskim snagama Flote Hrvatske ratne mornarice. Brod ima Odobrenje Ministarstva obrane za uplovljavanjem i boravkom u unutarnjim morskim vodama Republike Hrvatske i boravkom u luci Gruž.
Nakon što je tri dana boravio u Gružu u rutinskom posjetu, od 11. do 13. travnja boravi u unutarnjim morskim vodama Republike Hrvatske u akvatoriju Elafitskih otoka i Neretvanskog kanala gdje se provodi zajednička aktivnost s pomorskim snagama Flote Hrvatske ratne mornarice.
-Informacija o uplovljavanju i boravku broda u unutarnjim vodama Republike Hrvatske i boravak u luci Gruž – Dubrovnik dostavljena je Lučkoj kapetaniji Dubrovnik, VTS Hrvatskoj i VTS centru Dubrovnik – navode iz Ministarstva.

Pročitajte još

VREMENSKA PROGNOZA Pripremite ombrele, mogući pljuskovi s grmljavinom

Dulist

ŠTO TREBATE ZNATI? Od ponedjeljka počinju prijave za upise u srednje škole

Dulist

Franković o glazbi u povijesnoj jezgri: ‘Ne ubijam glazbu, ubijam gramzljivost i mahnitost’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija