Aktualno

U dubrovačkoj bolnici obilježen Nacionalni dan edukacijskih rehabilitatora

Nacionalni je dan edukacijskih rehabilitatora, stručnjaka koji rade s djecom s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom, a bave se ranim otkrivanjem i uočavanjem teškoća u razvoju kod djece.
U Općoj bolnici u Dubrovniku zaposlene su dvije edukacijske rehabilitatorice Marina Vučković Matić i Hana Sinanović Miljić. Marina Vučković Matić nedavno je izabrana za zamjenicu predsjednika Hrvatske komore edukacijskih rehabilitatora.
– Želim se zahvaliti kolegicama i kolegama na ukazanom povjerenju da zastupan interese naše struke. Znakovito je što smo sada s ovom funkcijom povezali sjever i jug Republike Hrvatske. Naime, naš predsjednik doc.dr.sc. Zlatko Bukvić dolazi iz Varaždinske županije. Posebno ću raditi na prepoznatljivosti naše struke u Dalmaciji i na jugu RH i popularizirati ovo deficitarno zanimanje i potaknuti mlade ljude iz naše sredine da se odluče za ovu profesiju.
Ove godine naglasak Nacionalnog dana edukacijskih rehabilitatora je na inkluzivnosti s ciljem uključivanja djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom u njihovu zajednicu.
Edukacijski rehabilitatori jedna su od najvažnijih profesija koje predstavljaju ključ inkluzije za populaciju kojom se bave. Edukacijske rehabilitatorice u Općoj bolnici Dubrovnik primarno rade s djecom s teškoćama u razvoju u sklopu Poliklinike za zaštitu mentalnog zdravlja djece i mladih. Izrađuju programe za poticanje razvoja, provode ih uz postupke koji potiču razvoj pojedinih područja i sprječavaju nastanak dodatnih teškoća kod djece. Bave se procjenom djece i savjetuju obitelji za rad s djecom kod kuće.

Pročitajte još

Strabag i Avax žele graditi čvor Brijesta, ponude im veće od procijenjene vrijednosti radova

Dulist

Uskoro dodjela grobnih mjesta na Dupcu. Cijene nešto niže, ali bez opreme

Dulist

VRIJEDNA DONACIJA Dubrovačka bolnica bogatija za novi monitor vitalnih funkcija i binokularni oftalmoskop

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija