Politika

U četvrtak se stvaraju uvjeti za kreiranje liste prvenstva za dodjelu stanova mladim obiteljima

U četvrtak se stvaraju uvjeti za kreiranje liste prvenstva za dodjelu stanova mladim obiteljima

Gradski vijećnici ponovno se sastaju idućeg četvrtka, 25. veljače, kad će raspravljati o 18 odluka, a među njima je i ona  o davanju u najam stanova u vlasništvu Grada Dubrovnika s mogućnošću kupnje, u svrhu rješavanja stambenog pitanja mladih i mladih obitelji, na području Grada Dubrovnika. Istom se propisuju uvjeti pod kojima će Grad dodjeljivati stanove u najam koje će mladi i mlade obitelji po isteku desetogodišnjeg najma moći otkupiti po cijeni od 1350 eura za ‘kvadrat’. Nakon toga trebao bi uslijediti javni poziv na temelju kojega će se odrediti lista prvenstva za dodjelu stanova. Prva 43 stana po modelu dubrovačke stanogradnje, grade se, podsjetimo u Mokošici.

Među ostalim, gradski vijećnici raspravljat će i o izvješću gradonačelnika za drugi dio 2020. godine, a usvaja se i odluka o Groblju Dubac kojim će upravljati istoimena tvrtka, dok će uslužnu komunalnu djelatnost ukopa obavljati gradska tvrtka Boninovo.

Ponovno će se dodjeljivati i potpore za zapošljavanje pripravnika, koje su zbog situacije s koronakrizom jedno vrijeme bile obustavljene. Trebale bi biti usvojene i nove mjere za pomoć gospodarstvu. Tako će se plaćanja zakupnine za korištenje javnih površina osloboditi svi zakupci  u kategoriji stolovi i stolice ispred ugostiteljskih objekata kao i zakupci u kategoriji kioska za pružanje ugostiteljskih usluga od 1. travnja do 31. srpnja 2021. godine. Usvaja se i zaključak o smanjenju zakupnine za poslovne prostore u vlasništvu i suvlasništvu Grada za razdoblje travanj – srpanj i to za 99 posto ugovorenog iznosa. Izuzetak su trgovine mješovitom prehrambenom robom, trgovine pekarskim proizvodima, ljekarne, zdravstvene ustanove i logopedski kabineti, tele operateri, poštanske usluge, državna tijela i državne institucije, popravci i servisiranje motornih vozila, visokoobrazovne ustanove RIT Croatia i Sveučilište u Dubrovniku, knjižare, fizerski saloni i političke stranke. Zakupnine se oslobađaju i udruge i društvene organizacije.

Pročitajte još

Mato Pavličević nosi listu Republike u 10. izbornoj jedinici!

Dulist

CENTAR OBJAVIO KANDIDATE Viktorija Knežević sedma na listi koalicije ‘Rijeke pravde’

Dulist

SDP objavio liste za Sabor, Anita Bonačić Obradović na zadnjem mjestu

Dulist