Grad

U četvrtak možete dati prijedloge i primjedbe na UPU-a Suđurađ

U četvrtak možete dati prijedloge i primjedbe na UPU-a Suđurađ

Javna rasprava o Prijedlogu Urbanističkog plana uređenja naselja Suđurađ traje do 22. prosinca 2020. godine. Javno izlaganje održat će se u četvrtak, 10. prosinca 2020. godine, s početkom u 11:00 sati u Velikoj vijećnici Grada Dubrovnika, uz primjenu važećih protuepidemijskih mjera te putem on-line sustava, u koji se sudionici javnog izlaganja mogu prijaviti putem e-maila: javna.rasprava@dubrovnik.hr, tako da daju svoje podatke (ime, prezime i e-mail adresa), najkasnije do 9:00 sati na dan održavanja javnog izlaganja kako bi im se na vrijeme mogla uputiti pozivnica za online video poziv i upute.Također, izlaganje će se uživo prenositi na web stranici Grada Dubrovnika i putem službenog Facebook profila Grada.

Odluka o izradi ovog plana donesena je još u studenom 2018. godine, a osnovni razlozi za njegovo donošenje su rješavanje osnova prometne, pomorske, komunalne i druge infrastrukture, omogućavanje infrastrukturnih i drugih projekata s potencijalom iskorištavanja EU fondova te razrađivanje i utvrđivanje uvjeta za izgradnju građevina i drugih objekata. Tu je i oživljavanje otoka kroz održivi razvoj gospodarstva, turizma i poljoprivrede, utvrđivanje mjera za zaštitu okoliša, prirodnih i kulturnih vrijednosti, razrada i prostorna organizacija različitih tipova luka i pomorskog prometa, sukladno PPU, te njihovo usklađenje s potrebama stanovništva, sigurnosnim čimbenicima i zaštite krajolika i prirode.

Javni uvid može se obaviti u ovom terminu, svaki dan od 09:00 do 19:00 sati, u Luži (ispod zvonika), na mrežnim stranicama Grada Dubrovnika te u Informacijskom sustavu prostornog uređenja.

Pročitajte još

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist

ZABAVA, AKCIJA, DRAMA Novi kino tjedan donosi…

Dulist

(FOTO/VIDEO) SVAKA ČAST GROFOVI! Pogledajte detalje zahtjevnog pothvata na Golubovom kamenu

Dulist