Grad

U četvrtak možete dati prijedloge i primjedbe na UPU-a Suđurađ

Javna rasprava o Prijedlogu Urbanističkog plana uređenja naselja Suđurađ traje do 22. prosinca 2020. godine. Javno izlaganje održat će se u četvrtak, 10. prosinca 2020. godine, s početkom u 11:00 sati u Velikoj vijećnici Grada Dubrovnika, uz primjenu važećih protuepidemijskih mjera te putem on-line sustava, u koji se sudionici javnog izlaganja mogu prijaviti putem e-maila: javna.rasprava@dubrovnik.hr, tako da daju svoje podatke (ime, prezime i e-mail adresa), najkasnije do 9:00 sati na dan održavanja javnog izlaganja kako bi im se na vrijeme mogla uputiti pozivnica za online video poziv i upute.Također, izlaganje će se uživo prenositi na web stranici Grada Dubrovnika i putem službenog Facebook profila Grada.

Odluka o izradi ovog plana donesena je još u studenom 2018. godine, a osnovni razlozi za njegovo donošenje su rješavanje osnova prometne, pomorske, komunalne i druge infrastrukture, omogućavanje infrastrukturnih i drugih projekata s potencijalom iskorištavanja EU fondova te razrađivanje i utvrđivanje uvjeta za izgradnju građevina i drugih objekata. Tu je i oživljavanje otoka kroz održivi razvoj gospodarstva, turizma i poljoprivrede, utvrđivanje mjera za zaštitu okoliša, prirodnih i kulturnih vrijednosti, razrada i prostorna organizacija različitih tipova luka i pomorskog prometa, sukladno PPU, te njihovo usklađenje s potrebama stanovništva, sigurnosnim čimbenicima i zaštite krajolika i prirode.

Javni uvid može se obaviti u ovom terminu, svaki dan od 09:00 do 19:00 sati, u Luži (ispod zvonika), na mrežnim stranicama Grada Dubrovnika te u Informacijskom sustavu prostornog uređenja.

Pročitajte još

Maratonka Tea Faber na prijemu kod zamjenice gradonačelnika Jelke Tepšić

Dulist

DAR ZA NOVOROĐENO DIJETE Grad isplatio 190 tisuća kuna za 39 roditelja

Dulist

Dubrovnik proglašen najboljom kongresnom destinacijom Srednje i Jugoistočne Europe

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija