Županija

U ČETVRTAK Međunarodni sastanak o EU politikama za kreativne i kulturne industrije

U ČETVRTAK Međunarodni sastanak o EU politikama za kreativne i kulturne industrije

Regionalna agencija DUNEA, u sklopu EU projekta „Promocija kreativnog turizma kroz uspostavu iskustvenih i održivih ruta – CREATURES“, u četvrtak 2. prosinca, organizira međunarodni online sastanak na kojem će se raspravljati trenutno stanje i potencijalni razvoj EU politika koje se tiču kreativnih i kulturnih industrija.

U sklopu projekta izradile su se preporuke za unapređenje politika za jačanje veze malih i srednjih poduzetnika u kreativnim i kulturnim industrijama i očuvanja kulturne baštine na županijskoj, nacionalnoj i nadnacionalnoj razini, a proces je vodila DUNEA. Prijedlozi politika se primijenjuju akcijskim planom na lokalnoj razini.

Autorica dokumenta dr. sc. Ana Žuvela s Instituta za razvoj i međunarodne odnose (IRMO), stručnjakinja za kulturnu politiku, nove modele i procese upravljanja koji obuhvaćaju i područje kulturnih i kreativnih industrija, na sastanku će predstaviti dokument nakon čega će uslijediti radionica na kojoj će svi sudionici moći doprinijeti svojim idejama.

Na zadnjem dijelu sastanka će sudionici imati priliku poslušati panel raspravu „Gaps and adjustments of CCI policies: How to ensure adequate formulation and implementation of policies for CCIs in diverse European contexts?“, koju će voditi tim od četiri stručnjaka – ranije spomenuta Ana Žuvela, Marino Cavallo, stručnjak za izradu politika Grada Bologne, Zoran Galić, filmski producent i redatelj te Mario Kikaš, novinar i stručnjak za međunarodne odnose i politike za kreativne i kulturne industrije.

Svi zainteresirani su pozvani priključiti se i sudjelovati na sastanku na engleskom jeziku, a moći će se priključiti putem linka: poveznica

Više informacija o događanju je moguće naći u priloženoj agendi.

Proračun Regionalne agencije DUNEA za provedbu je 1,6 milijuna kuna dok je ukupan proračun projekta 13,9 milijuna kuna. Projekt je ugovoren kroz Jadransko-jonski program transnacionalne suradnje INTERREG ADRION i sufinanciran je 85 posto sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj. CREATURES se provodi od ožujka 2020. do kolovoza 2022. godine.

Novosti projekta mogu se pratiti na Facebook stranici projekta.

Program sastanka

Pročitajte još

OBJAVLJENE LISTE HDZ-a Franković jedini iz Dubrovnika

Dulist

SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA KONAVALA Usvojeno izvješće o radu načelnika Lasića

Dulist

Dolina Neretve prvi put uključena u poseban regionalni program Ministarstva

Dulist