Kultura

U ČAST RUĐERU BOŠKOVIĆU Duo Vox Ragusei u milanskoj Breri

U ČAST RUĐERU BOŠKOVIĆU Duo Vox Ragusei u milanskoj Breri

U srcu Milana, u poznatoj milanskoj Breri nastupit će duo Vox Ragusei kojega čine dvije „fetive“ Dubrovkinje, mezzosopranistica, primadona HNK Zagreb Diana Hilje, te pijanistica i pjesnikinja Ivana Marija Vidović, koja je 2010. godine nazvana titulom ambasadorice talijanske kulture.
Na poziv gospodina Pambianchija, poznatog advokata iz Milana, velikog zaljubljenika u našu povijest, te hrvatskog konzulata u Italiji, dvije će dubrovačke umjetnice slaviti velikane iz dubrovačke povijesti.
Večer posvećena genijalnom Dubrovčaninu Ruđeru Boškoviću, jezuitu koji je u milanskoj Breri ostavio neizbrisiv trag dogodit će se baš uoči Boškovićeva rođendana 17. svibnja 2016. s početkom u 17 sati. Bošković je osnivač zvjezdarnice u Breri koja spada u najpoznatije zvjezdarnice svijeta.
O važnosti velikih Boškovića, Držića i ostalim protagonistima bogate dubrovačke povijesti, govorit će prof. Slobodan Prosperov Novak, gospodin Pambianchi, gospođa Hefti, a na kraju izlaganja usljedit će koncert dviju Dubrovkinja koje su za program odabrale isključivo djela iz opusa dubrovačkih skladatelja Antuna Sorkočevića, Vincenza Comnena, te prve hrvatske skladateljice Jelene Sorkočević – Pucić.

Foto: Hrvoje Đurković

Pročitajte još

ZBOR BLASIUS NASTUPA U METKOVIĆU Slavlje se nastavlja!

Dulist

Glazbena radionica Sorgo započinje novi ciklus koncerata

Dulist

[FOTO] UNIŠTENJE U FLORI Prva samostalna izložba Josipe Vlašić u Dubrovniku

Dulist