Kultura

U ČAST DEBUSSYJU Pijanistica Vidović zaslužna za još jednu lijepu večer u Amsterdamu!

U ČAST DEBUSSYJU Pijanistica Vidović zaslužna za još jednu lijepu večer u Amsterdamu!

Proteklog tjedna, Dubrovačka pijanistica Ivana Marija Vidović nastupila je ponovno u Amsterdamu u sklopu koncertne sezone Pianola muzeja.

Uspješni koncert u srcu bajkovitog grada s 1500 mostova slavio je velikog francuskog skladatelja Claude Debussyja povodom 100. godišnjice od smrti skladatelja, a uz Vidović na koncertu je nastupila i mlada poljska violinistica Karina Sosnowska dok je stihove Ivane Marije Vidović u engleskom prijevodu čitala Marijke Brekelmans.

Koncert naslova ‘Beau soir’ (franc. Lijepa večer) prema istoimenoj pjesmi koju je Debussy s 15 godina napisao za glas i klavir otvorila je večer recitacijom stihova francuskog nobelovca Paula Bourgeta prema čijim je stihovima Debussy napisao glazbu.

Program je pored Debussyjevih djela uključio i djela hrvatske skladateljice D. Pejačević, F. Liszta, M. Ravela i A. Piazzolle.

U intervalu koncerta večer je obogatila nadahnuta recitacija Brekelmans stihova Ivane Marije Vidović iz njene zbirke pjesama posvećenih Dori Pejačević ‘Život cvijeća’. Za kraj bogate večeri ispunjene svim emocijama uslijedilo je i iznenađenje! Uz ritam i zvuke tanga Astora Piazzolle zaplesao je plesački par Marijke Brekelmans i Ronald Drenten.

Fotografija: John Schenk

Pročitajte još

KONCERT U CRKVI MALE BRAĆE Obilježeno 220 godina smrti Ivana Mane Jarnovića

Dulist

[FOTO] 40 GODINA UMJETNIČKOG RADA Gradonačelnik primio Branimira Vidića Fliku

Dulist

Ivana Marija Vidović u uglednom žiriju Međunarodnog pijanističkog natjecanja Saint Paul TroisChâteaux

Dulist