Kultura

U ATRIJU KNEŽEVA DVORA Večer hrvatskih skladatelja uz praizvedbu djela Gordana Tudora

U nastavku koncertne sezone Dubrovačkog simfonijskog orkestra, publiku očekuje večer hrvatskih skladatelja. Ovoga petka, 21. svibnja, Gudački komorni sastav DSO-a pod ravnanjem dirigenta Ivana Huta, izvest će Passacagliu za gudače Krsta Odaka i Sinfoniettu za gudački orkestar, op. 79 Borisa Papandopula, uz praizvedbu djela Lamento i Boogie nagrađivanog splitskog skladatelja Gordana Tudora. Početak koncerta je u 21 sat.

-Skladba Lamento i Boogie nastala je početkom 2021. godine i u stvari je dio diptiha koji je rezultat mog tadašnjeg intezivnog skladanja za gudače. Ova skladba je nastala kao nusprodukt, naime, bližio mi se rok za skladbu koju je Muzički Biennale Zagreb naručio od mene za Zagrebačke soliste pa sam skicirao razne ideje. Ideja sporog stavka, Lamenta, koji ima konstantan melodijski, harmonijski i dinamski rast te na njega “zalijepljeni” brzi Boogie, izuzetno (poli)ritmičan dio mi je otpočetka bila suvisla. Skicu skladbe sam odmah pokazao maestru Ivanu Hutu komu se ista dopala te je tako nastao Lamento i Boogie, na kraju i posvećen maestru Hutu i gudačima DSO-a – kazao je skladatelj Gordan Tudor.

Dodatne informacije o kupnji i rezervaciji ulaznica dostupne su na brojeve 091 613 7314 i 417 110 te email sales@dso.hr.

Pročitajte još

VRTOVI GRADA Izložba radova članova DULU-a u prizemlju Narodne knjižnice Grad

Dulist

Prijavite se na ljetne radionice Muzeja i galerija Konavala

Dulist

[FOTO/VIDEO] IZMEĐU VRATA OD PILA Otvorena jedinstvena pop-up izložba Iris Lobaš Kukavičić

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija