Kultura

U Antuninskoj glumci čitaju ulomke dijela hrvatskih književnika

Pod naslovom ‘Mediteran kakav je nekad bio’ održat će se čitanje suvremene hrvatske proze s mediteranskim temama u srijedu, 11. kolovoza u 19 sati u bistrou Gusto Giusto u Antuninskoj ulici, a povodom obilježavanja godine čitanja u Republici Hrvatskoj. Zbog ograničenog broja publike, za sudjelovanje se potrebno prijaviti na e-mail: mirja.capor@dubrovnik-festival.hr.

‘Mediteran kakav je nekad bio’ čine članovi Festivalskog dramskog ansambla: Romano Nikolić, Marin Klišmanić, Veronika Mach i Iva Kraljević, koji će zainteresiranoj publici čitati ulomke iz pripovijetke Karneval iz zbirke Pod balkonom Ranka Marinkovića, dijelove romana Yu puzzle Rade Jarka i romana Mirisi, zlato i tamjan Slobodana Novaka te pjesmu Tri dubrovačka ženska notturna Staše Aras. Oni zajedno čine kolekciju oživljenih knjiga koje se kreću gradom, sreću se u skrivenim ulicama, razgovaraju jedni s drugima i žele sresti svoje čitatelje. Publika će na mjestu susreta, u bistrou Gusto Giusto u Antuninskoj ulici br. 3, izabrati tekst koji žele čuti, a glumci će ih odvesti na skrivena mjesta gdje će izvesti odlomke navedenih djela.

Ulaz je besplatan, no broj publike je ograničen pa se za sudjelovanje potrebno unaprijed prijaviti i to na e-mail adresu: mirja.capor@dubrovnik-festival.hr. Prijave se zaprimaju do srijede u podne.

Na prijedlog Ministarstva kulture i medija, Vlada Republike Hrvatske 2021. godinu proglasila je Godinom čitanja. Realizacija je to mjere Akcijskog plana Nacionalne strategije poticanja čitanja, a brojne aktivnosti u pripremi imaju za cilj poticanje čitanja. Čitanje nas odvodi u svjetove koje nikada ne bismo vidjeli, upoznaje nas s ljudima koje nikada ne bismo upoznali i omogućuje nam osjetiti emocije koje inače ne bismo osjetili.

Pročitajte još

IZLOŽBA U RUPAMA Do kraja listopada uživajte u arheološkoj baštini Irske

Dulist

PROF. DR. SC. NADA GRUJIĆ ‘Nama nije jasno koliko su dubrovački ljetnikovci vani poznati kao fenomen’

Mia Njavro Banić

‘Dubrovnik u slici i riječi prošlog stoljeća’ u prizemlju Narodne knijžnice

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija