Kultura

U Antuninskoj glumci čitaju ulomke dijela hrvatskih književnika

Pod naslovom ‘Mediteran kakav je nekad bio’ održat će se čitanje suvremene hrvatske proze s mediteranskim temama u srijedu, 11. kolovoza u 19 sati u bistrou Gusto Giusto u Antuninskoj ulici, a povodom obilježavanja godine čitanja u Republici Hrvatskoj. Zbog ograničenog broja publike, za sudjelovanje se potrebno prijaviti na e-mail: mirja.capor@dubrovnik-festival.hr.

‘Mediteran kakav je nekad bio’ čine članovi Festivalskog dramskog ansambla: Romano Nikolić, Marin Klišmanić, Veronika Mach i Iva Kraljević, koji će zainteresiranoj publici čitati ulomke iz pripovijetke Karneval iz zbirke Pod balkonom Ranka Marinkovića, dijelove romana Yu puzzle Rade Jarka i romana Mirisi, zlato i tamjan Slobodana Novaka te pjesmu Tri dubrovačka ženska notturna Staše Aras. Oni zajedno čine kolekciju oživljenih knjiga koje se kreću gradom, sreću se u skrivenim ulicama, razgovaraju jedni s drugima i žele sresti svoje čitatelje. Publika će na mjestu susreta, u bistrou Gusto Giusto u Antuninskoj ulici br. 3, izabrati tekst koji žele čuti, a glumci će ih odvesti na skrivena mjesta gdje će izvesti odlomke navedenih djela.

Ulaz je besplatan, no broj publike je ograničen pa se za sudjelovanje potrebno unaprijed prijaviti i to na e-mail adresu: mirja.capor@dubrovnik-festival.hr. Prijave se zaprimaju do srijede u podne.

Na prijedlog Ministarstva kulture i medija, Vlada Republike Hrvatske 2021. godinu proglasila je Godinom čitanja. Realizacija je to mjere Akcijskog plana Nacionalne strategije poticanja čitanja, a brojne aktivnosti u pripremi imaju za cilj poticanje čitanja. Čitanje nas odvodi u svjetove koje nikada ne bismo vidjeli, upoznaje nas s ljudima koje nikada ne bismo upoznali i omogućuje nam osjetiti emocije koje inače ne bismo osjetili.

Pročitajte još

OTVORENA IZLOŽBA Djevojačke nošnje i nakit manjina pogledajte u Rupama

Dulist

Darko Fritz predstavlja monografiju ‘siva) (zona …diskursi s periferije’

Dulist

PREDSTAVLJENI REZULTATI ISTRAŽIVANJA ‘Lokrum ima potencijal postati novi Brijuni. Treba više promovirati lokalnu povijest’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija