Aktualno

U AKCIJI USKOK-a Uhićen Kuzma Tomašić, načelnik Općine Smokvica

sdp kuzma tomasic05

Kuzma Tomašić, načelnik Smokvice na Korčuli, uhićen je zbog sumnje u izvlačenje EU sredstava za projekt Muzeja zlata i srebra. Uz Tomašića, koji je donedavno bio u SDP-u, a onda prešao u Socijaldemokrate, uhićen je i građevinski poduzetnik Ivica Kriletić, vlasnik tvrtke koja je izvodila radove u Smokvici.

U tijeku je pretraga prostora koje koriste osumnjičenici. Slučajem se bavi USKOK jer je riječ o načelniku Općine. Sutra bi trebali biti privedeni na ispitivanje kod zamjenice ravnatelja USKOK-a u Split.

Tomašića sumnjiče da je za 2,2 milijuna kuna oštetio Općinu Smokvica i EU fondove te Županiju dubrovačko-neretvansku za još 800 tisuća kuna.

Sporno je i što su radovi na Muzeju dvostruko poskupjeli, što nema stalnog postava i uporabne dozvole. Problemi s muzejem u Smokvici prisutni su već neko vrijeme. Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU – SAFU uskratila je zbog nepravilnosti u realizaciji četvrtinu odobrenih sredstava. Radi se o iznosu većem od 1,2 milijuna kuna pa je zbog duga prema Županiji općinski račun dospio pred blokadu. Općina se i kreditno zadužila, piše Dalmatinski portal.

 

Pročitajte još

ISTRAŽILI SMO CIJENE Koliko košta večera s Michelinovom zvjezdicom?

Nora Di Leo

Ovaj se lijek povlači iz svih ljekarni

Dulist

U ponedjeljak radovi na gruškoj placi – otklanjaju se uočeni nedostatci na pokretnim tendama

Dulist