Aktualno

TVRTKA TRAMES NA LASTOVU Unaprjeđenje prometne infrastrukture i povezivanje u luci Ubli

TVRTKA TRAMES NA LASTOVU Unaprjeđenje prometne infrastrukture i povezivanje u luci Ubli

Lastovo, poznat kao oaza mira i tišine koja pruža bijeg od užurbanosti suvremenog života u posljednje vrijeme postao je mjesto pozornosti zbog jednog važnog projekta – rekonstrukcije luke Ubli. Projekt ‘Rekonstrukcija luke otvorene za javni promet, Ubli’ privuklo je veliku pažnju, a nedavno je Trames, ugledna tvrtka specijalizirana za projektiranje i izgradnju infrastrukture, potpisala ugovor za nadzor cjelokupnog projekta. Ova suradnja donosi nadu i uzbuđenje otočanima i turistima koji su oduvijek sanjali o unaprjeđenju i modernizaciji luke Ubli.
Revitalizacija luke Ubli će započeti u lipnju 2023. godine, a predviđeno je da radovi traju dvije godine. Ovaj kompleksni projekt je vrijedan 7,8 milijuna eura, a financiran je sredstvima Europske unije i predstavlja značajan korak prema stvaranju moderne i funkcionalne luke. Projekt obuhvaća izgradnju novog trajektnog pristaništa s privezanom obalom, produljenje postojeće obale za trajekte, uređenje kopnenih i operativnih prometnih površina te povezivanje luke s županijskom cestom Ž6230. Sve ove promjene imaju za cilj poboljšanje sigurnosti i kvalitete usluge pomorskog prometa, ali i stvaranje boljih uvjeta za lokalno stanovništvo i turiste. Potpisivanje ugovora za nadzor projekta od strane Tramesa predstavlja važan korak prema ostvarenju ovih ciljeva. Tvrtka ima bogato iskustvo u realizaciji projekata u lučkoj infrastrukturi i ima tim stručnjaka koji su spremni pratiti svaki korak ove rekonstrukcije do samog završetka. Otok Lastovo i njegova predivna priroda već su priznati kao jedno od najzaštićenijih područja u Jadranskom moru. Rekonstrukcija luke Ubli će dodatno poboljšati infrastrukturu otoka i stvoriti bolje uvjete za sve koji posjećuju ovo čarobno mjesto. Turisti će moći jednostavnije dolaziti i odlaziti s otoka, a lokalno stanovništvo će imati veću sigurnost i pristup naprednim prometnim rješenjima. Dok se radovi približavaju, otok Lastovo je ispunjen uzbuđenjem i nadom za budućnost.
Foto: Lučka uprava Dubrovačko-neretvanske županije

Pročitajte još

PROMETNA U KUPARIMA Ozlijeđena osoba prevezena u bolnicu

Dulist

OD IDUĆEG TJEDNA Liječnici će imati pravo prijaviti pacijente privremeno nesposobnima za vožnju

Dulist

GORAK KRAJ ‘Novi Europski Bauhaus’ izostavio Dubinu iz projekta, iz kluba poručili: Uprava TUP-a gurnula nas je u stečaj

Dulist