Aktualno

TUŽNA VIJEST Napustio nas je gospar Perica Miličić

TUŽNA VIJEST Napustio nas je gospar Perica Miličić

Napustio nas je Konavljanin Pero (Perica) Miličić. Od njega dirljivom objavom na Facebook-u oprostili su se članovi Aerokluba Nimbus koju prenosimo u cijelosti.

‘Teško je o čovjeku koji je uvijek zračio životom govoriti u trenutku spoznaje da ga više nema. Perica Miličić je čovjek kojem je druženje i prijateljevanje u svoj punini života bio stil života, i gdje god bi se našao, našao bi se i razlog za iskreni razgovor, piće, a ni drugog nije nedostajalo. Od svojih Konavala, Zastolja i Poluganja, od lovačkog društva, do utakmica Juga, od prvih zaposlenja na Aerodromu Dubrovnik do predstavništva Adrie Airways, stalno je sakupljao nove poznanike i trenutno ih pretvarao u prijatelje.
Nakon Domovinskog rata, kad Adria Airways više nije imala predstavništvo, spremno se otisnuo u poduzetništvo kroz osnivanje štedionice, ali istovremeno i u nastavak obiteljske tradicije poljoprivrede. I sve što je započeo, uspješno je vodio. Nedugo nakon osnivanja OPG-a počeo je sa proizvodnjom vrhunskih vina, a seoski turizam bio je samo logičan nastavak želje da i drugi uživaju u blagodatima vile izolirane od gradske vreve.
I sve što je radio, radio je sa ravnotežom, da ne zapostavi obiteljski život i na ispravan put dovede svoje sinove Marija, i Luku te kći Marijanu. Svakako da je po konavoskim običajima, presudnu ulogu u tome imala predobra supruga Kate.
Kako je započeo karijeru u Zračnoj luci, bio je zaljubljenik i zagovornik kod osnivanja dubrovačke aviokompanije Dubrovnik Airlines, jer je u početku u njegovom domu bio i prvi ured ove kompanije. Bio je vrlo kritičan na neke poteze vodstva kompanije za koje je smatrao da nisu ispravni i često je to razmišljanje želio podijeliti sa drugim profesionalcima u zrakoplovstvu.
Stvaranjem ideje o osnivanju Aerokluba Nimbus, spremno je pomogao u kupovini prvog aviona Piper, na čemu smo mu mi članovi neizmjerno zahvalni.
Zadnjih godina se polako počeo povlačiti iz društvenih aktivnosti jer mu je nastavak preaktivnog života počeo stvarati zdravstvene probleme, no za vrijeme korona krize nastavio je sa svojom vinarskom proizvodnjom uz stalne pozive za druženje uz primjereni oprez.
Unatoč oprezu i izbjegavanju velikih druženja, koronu je dobio za vrijeme jednog takvog druženja za sv.Josipa, kad su kamenice najbolje. U telefonskom razgovoru nije izgledalo da će bolest tako brzo toliko napredovati, da neće biti ispunjena obećanja da se vidimo kad prizdravi.
Otišao si Perice prerano i u svima nama ostavio prazninu. Naši životi odvijati će se nekim svojim krivudavim putevima na kojima će trajno stati praznina života u kojoj te nećemo sresti, vidjeti tvoj osmjeh, toplu riječ, šalu, mudrost…
Neka ti je laka zemlja dragi prijatelju’, stoje u potpisu članovi Aerokluba Nimbus.

Pročitajte još

DODIJELJENO DESET ‘A’ DRŽAVNIH STIPENDIJA Saznajte tko su najbolji studenti Sveučilišta u Dubrovniku

Marko Džamarija

SANITAT POZIVA Javite se ako želite banak na gruškoj placi

Dulist

[PODCAST S BARBAROM] Goran Milić: Slijedi What’s up Japan, a što mu je ‘tiha patnja’?

Barbara Đurasović