Aktualno

Tužibabama 500 kuna nagrade!

Vlada je u proceduru poslala prijedlog Zakona o fiskalizaciji i prometu gotovinom prema kojem će građani za sve trgovačke i ugostiteljske usluge morati dobiti račun.

Odzvonilo je neizdavanju računa i dvostrukim blagajnama.
– Od 1. siječnja iduće godine pojačava se prometni nadzor nad prometom gotovinom gdje je najveći dio sive ekonomije, čak 15 posto – rekao je ministar financija Slavko Linić.

Predviđene kazne za poslovne subjekte za neizdavanje računa su od 10 tisuća do čak pola milijuna kuna, a za građane od 200 do 2 tisuće kuna ako ga ne prime. Od 1. siječnja 2013. fiskalne blagajne morat će imati poduzetnici i ugostitelji, a od 1. srpnja svi oni koji se bave poslovanjem gotovinom.

Novim softverskim rješenjem promet gotovinom bit će pod izravnim nadzorom Porezne uprave, ali i građana koji će prema poreznom broju na računu sami moći provjeriti jesu li prevareni ili ne. Trošak računala, odobrenja FINA-e i linka s Poreznom upravom bit će za poduzetnike oko 3.200 kuna, a za Poreznu upravu ukupno 43 milijuna kuna u iduće tri godine.

Ravnateljica Porezne uprave Nada Čavlović Smiljanec kaže da su Vladi bitni oni građani koji pronađu račun koji nije došao do Porezne uprave, i sve takve građane će nagraditi. Ideja je da građani koji pronađu takve, lažne, račune uđu u nagradnu igru, u kojoj bi mogli osvojiti i do 500 kuna.
 

Pročitajte još

GODINAMA GLEDAMO RJEŠENJA I MAKETE BUDUĆEG STADIONA U LAPADU Građani će kreirati izgled ‘lapadske ljepotice’. Još jedan ‘pucanj u prazno’?

Andrea Falkoni Račić

BILI SMO NA PROBI USUSRET VELIKOJ PROSLAVI KUD-A ‘MARKO MAROJICA’ Bala zajedno i mlado i staro! Već 45 godina čuvaju župsku tradiciju

Mia Njavro Banić

Pročitajte tko je u utorak i srijedu bez struje

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija