Aktualno

Tužibabama 500 kuna nagrade!

Tužibabama 500 kuna nagrade!

Vlada je u proceduru poslala prijedlog Zakona o fiskalizaciji i prometu gotovinom prema kojem će građani za sve trgovačke i ugostiteljske usluge morati dobiti račun.

Odzvonilo je neizdavanju računa i dvostrukim blagajnama.
– Od 1. siječnja iduće godine pojačava se prometni nadzor nad prometom gotovinom gdje je najveći dio sive ekonomije, čak 15 posto – rekao je ministar financija Slavko Linić.

Predviđene kazne za poslovne subjekte za neizdavanje računa su od 10 tisuća do čak pola milijuna kuna, a za građane od 200 do 2 tisuće kuna ako ga ne prime. Od 1. siječnja 2013. fiskalne blagajne morat će imati poduzetnici i ugostitelji, a od 1. srpnja svi oni koji se bave poslovanjem gotovinom.

Novim softverskim rješenjem promet gotovinom bit će pod izravnim nadzorom Porezne uprave, ali i građana koji će prema poreznom broju na računu sami moći provjeriti jesu li prevareni ili ne. Trošak računala, odobrenja FINA-e i linka s Poreznom upravom bit će za poduzetnike oko 3.200 kuna, a za Poreznu upravu ukupno 43 milijuna kuna u iduće tri godine.

Ravnateljica Porezne uprave Nada Čavlović Smiljanec kaže da su Vladi bitni oni građani koji pronađu račun koji nije došao do Porezne uprave, i sve takve građane će nagraditi. Ideja je da građani koji pronađu takve, lažne, račune uđu u nagradnu igru, u kojoj bi mogli osvojiti i do 500 kuna.
 

Pročitajte još

[FOTO] Župa Presvetog Spasitelja u Mokošici bogatija za četiri ministranta

Dulist

[FOTO/VIDEO] KAKAV UŽAS NA LAPADSKOJ OBALI Marina Frapa poplutala u fekalijama

Dulist

Brzobrodska linija Split-Dubrovnik ponovno plovi od petka

Dulist