Sport

TURNIR KORČULA Jugaši brane prvo mjesto, i ove godine bez Primorja

TURNIR KORČULA Jugaši brane prvo mjesto, i ove godine bez Primorja

Kao uvod u prestojeću napornu, ali i sezonu punu iščekivanja, Jugaši će nastupiti na turniru kojeg na bazenu Gojko Arneri već četvrtu godinu za redom organiziraju KPK i Športski objekti Korčula.

Ove godine na turniru, koji se održava od 18. do 20. rujna, uz Jug nastupaju splitski Mornar (uz Jug redoviti sudionik od prvog turnira) te dva superjaka Euroligaša, bivši prvak Europe Barceloneta te mađarski Eger, domaćin ovogodišnjeg Final 6. Zanimljivo, baš su Barceloneta i Eger ždrijebom svrstani u istu skupinu ovogodišnje Lige Prvaka pa će to biti sjajna prilika za testiranje protivnikovih mišića.

Momci trenera Vjeka Kobešćaka će u 1. kolu u subotu 19. rujna u 20.30 sati najprije igrati protiv Egera, a potom u nedjelju 20. rujna najprije u 10.30 sati u 2. kolu protiv Mornara, a potom u 19 sati s Barcelonetom.

Podsjetimo, Jug je branitelj naslova lanjskog pobjednika. Lani je nastupalo šest momčadi, a Jugaši (tada pod vodstvom Miha Bobića) su u finalu svladali Brazil Ratka Rudića s 10:5. Najbolji vratar turnira bio je Marko Bijač, a najbolji igrač i strijelac Felipe Perrone, koji je lani nastupio za Brazil, a ove godine brani boje Juga. Treći je bio ruski Spartak Volgograd, četvrti Mornar, peti OVK POŠK, a šesti Medveščak.

Zanimljivo da ni ove godine, baš kao ni lani, na turniru nema trenutno najbolje hrvatske momčadi, riječkog Primorja EB. Riječani su osvojili prva dva turnira, a posljednji put su nastupili 2013. godine na drugom izdanju turnira. Tada su u finalu svladali Jug s 10:8, a na turniru su još nastupili hrvatske momčadi Mornar i Mladost, srpski Partizan te mađarski Vasas. Također, na prvom izdanju turnira Riječani su slavili u finalu protiv Juga s 10:8, a još su nastupili Mladost i Mornar.

Sve utakmice ovogodišnjeg turnira izravno će prenositi televizija Arenasport.

Pročitajte još

Marija Nikoleta Đivanović i Ante Kolunđija prvi na utrci Wings for Life

Dulist

Plivački klub Jug osvojio 13 medalja, od toga osam zlatnih!

Dulist

KUP GRADA SARAJEVA Natjecatelji JK Dubrovnik donijeli doma četiri medalje

Dulist.hr