GradUrednički izbor

TURISTKINJE MU SE POMOKRILE NA KUĆNOM PRAGU Marc van Bloemen: ‘Ovo je sramota. Skoro svake večeri zovem policiju’

TURISTKINJE MU SE POMOKRILE NA KUĆNOM PRAGU Marc van Bloemen: 'Ovo je sramota. Skoro svake večeri zovem policiju'

Sve češće po Gradu u noćnim satima svjedočimo mnogim nemilim prizorima za koje su ‘zaslužni’ upravo pojedini turisti. Nakon što se nekolicina njih pela na malu Onofrijevu fontanu što je izazvalo zgražanje Dubrovčana zbog takvog odnosa prema našoj baštini, nove prizore nekulture zabilježio je naš sugrađanin Marc van Bloemen i to ravno ispred svoje kuće te ih je objavio u Facebook grupi Gradski kotar Grad. Naime, na jednom od videa dvije strankinje pomokrile su mu se na kućnom pragu, dok je na drugome ‘u akciji’ uhvatio jednu turistkinju, a mladić joj je za to vrijeme čekao na njegovim skalinima dok ne dovrši ‘posao’.

-Prestrašno. Skoro svake večeri svjedočimo ovako nečemu. Ne znam što bih prije – polio ih vodom ili snimio? Odlučio sam ipak snimiti jer ne mogu vjerovat’ da se ovako ponašaju. Svake večeri zovem policiju i oni se ‘stvore’ za deset minuta. Pitam se jesu li komunalni redari naplatili ijednu kaznu turistima koji se ovako ponašaju? Znaju li turisti uopće da imamo i javne zahode pa da mogu u njih poć’, a ne ovako. A, čuo sam doduše da nijedan javni WC ne radi nakon 23 sata – rekao nam je Marc van Bloemen.

-Trebalo bi ih zalit’ šporkom vodom; Pa što je ovo? Sramota!; Dno dna – samo su neki od komentara zgroženih sugrađana u grupi Gradski kotar Grad koji, nažalost, gotovo svakodnevno u njoj objavljuju fotografije i videe ovakvog i sličnog ponašanja turista.

Video: Marc van Bloemen

Foto: Screenshot

Pročitajte još

Počinje sanacija oštećenog asfalta na prometnicama, radit će se noću

Dulist

[FOTO/VIDEO] KAKAV UŽAS NA LAPADSKOJ OBALI Marina Frapa poplutala u fekalijama

Dulist

Napustio nas je Nikša Bender, dugogodišnji turistički djelatnik

Dulist