Županija

TURISTIČKO VIJEĆE TZ ŽUPANIJE U novoj sezoni očekujemo 80 posto noćenja iz 2019.

TURISTIČKO VIJEĆE TZ ŽUPANIJE U novoj sezoni očekujemo 80 posto noćenja iz 2019.

Sjednica Turističkog vijeća Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije održana je proteklog utorka. Prema očekivanjima u idućoj bismo godini mogli ostvariti 80 posto noćenja iz 2019. godine – istaknuto je na 17. sjednici Turističkog vijeća županijske turističke zajednice.

-Kako se pokazuje da postotak fiskaliziranih računa raste brže od postotka noćenja, u idućoj godini možemo očekivati približno normalnu turističku godinu. No, nužno je daljnje ubrzano cijepljenje kako nam se ne bi pogoršala epidemiološka slika – istaknuo je župan Nikola Dobroslavić.

Na dnevnom redu sjednice Turističkog vijeća našlo se i izvješće o obavljenom nadzoru Ministarstva turizma i sporta, prijedlog poslovnika o radu Turističkog vijeća, prijedlog Rebalansa financijskog plana za ovu godinu.

Također, bilo je riječi i o prijedlogu programa rada Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije za iduću godinu, prijedlogu pravilnika o kriterijima za dodjelu sredstava iz fonda za turistički nedovoljno razvijena područja i kontinent te o prijedlogu pravilnika o kriterijima za dodjelu sredstava iz fonda za udružene turističke zajednice.

Pročitajte još

Hitna helikopterska služba lani je obavila 354 intervencije. Bit će dostupna opet tijekom cijele godine

Dulist

Konavle imaju novog šampiona od kobasica!

Dulist

IVO KLAIĆ Imamo veliki broj apartmana koji se nisu zaslužili tako nazivati. Treba doći do rekategorizacije!

Maria Prkut