Županija

TURISTIČKO VIJEĆE TZ ŽUPANIJE U novoj sezoni očekujemo 80 posto noćenja iz 2019.

TURISTIČKO VIJEĆE TZ ŽUPANIJE U novoj sezoni očekujemo 80 posto noćenja iz 2019.

Sjednica Turističkog vijeća Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije održana je proteklog utorka. Prema očekivanjima u idućoj bismo godini mogli ostvariti 80 posto noćenja iz 2019. godine – istaknuto je na 17. sjednici Turističkog vijeća županijske turističke zajednice.

-Kako se pokazuje da postotak fiskaliziranih računa raste brže od postotka noćenja, u idućoj godini možemo očekivati približno normalnu turističku godinu. No, nužno je daljnje ubrzano cijepljenje kako nam se ne bi pogoršala epidemiološka slika – istaknuo je župan Nikola Dobroslavić.

Na dnevnom redu sjednice Turističkog vijeća našlo se i izvješće o obavljenom nadzoru Ministarstva turizma i sporta, prijedlog poslovnika o radu Turističkog vijeća, prijedlog Rebalansa financijskog plana za ovu godinu.

Također, bilo je riječi i o prijedlogu programa rada Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije za iduću godinu, prijedlogu pravilnika o kriterijima za dodjelu sredstava iz fonda za turistički nedovoljno razvijena područja i kontinent te o prijedlogu pravilnika o kriterijima za dodjelu sredstava iz fonda za udružene turističke zajednice.

Pročitajte još

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist

OLDTIMER RALLY U STONU Sedamdesetak povijesnih vozila će voziti od Komarne do Stona

Dulist

[FOTO] IDE SE NA GRAĐEVINSKU DOZVOLU Ovako će izgledati Sportsko-rekreacijski centar Čibača

Dulist