Županija

TURISTIČKI TRAVANJ Porast noćenja i dolazaka

Tijekom travnja 2014. godine u turističkim odredištima na području Dubrovačko-neretvanske županije ostvaren je promet od 75.017 dolazaka i 226.733 noćenja što je 18 posto dolazaka i 20 posto noćenja više nego u travnju 2013. godine.

Prema evidenciji turističkih zajednica gradova i općina, od početka godine do kraja travnja registrirano je 119.627 dolazaka i 359.602 noćenja, što predstavlja porast u dolascima i noćenjima od 15 posto u usporedbi s istim razdobljem prošle godine. Domaći turisti su ostvarili 22 posto, a strani 14 posto više noćenja nego 2013. godine.

Najviše noćenja su ostvarili domaći turisti, zatim turisti iz Francuske, Ujedinjenog kraljevstva, Njemačke, BiH, Koreje, SAD-a, Japana, Albanije, Španjolske, Norveške, Slovenije, itd.

Od početka godine u hotelskom smještaju je ostvareno 269.534 noćenja što je porast od 10 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Pročitajte još

Prilika za početnike – slobodan poslovni prostor u Poduzetničkom inkubatoru

Dulist

ISPUNITE ANKETU! Županija provodi istraživanje o javnom prijevozu putnika

Dulist

[FOTO] ‘SVE IDE PO PLANU’ Obišli smo radove na Vili Čingriji

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija