Županija

Turistička i ugostiteljska škola Regionalni centar kompetentnosti, ulaganja na tri lokacije

02042018 tus turisticka 37

Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik imenovana je danas odlukom Ministarstva znanosti i obrazovanja Regionalnim centrom kompetentnosti u sektoru ‘turizam i ugostiteljstvo’.

-Veliki je to uspjeh za našu Županiju koja je kao osnivač ustanova za strukovno obrazovanje, a u suradnji s Regionalnom razvojnom agencijom DUNEA, Turističkom i ugostiteljskom školom i Gradom Dubrovnikom, na Javni poziv Ministarstva znanosti i obrazovanje, kao budući regionalni centar kompetentnosti, kandidirala Turističku i ugostiteljsku školu – navode iz Županije.

Kandidaturi je priložen Razvojni plan u kojem je Županija dokazala spremnost i potencijale osnivača za potporu osnivanju i održivom upravljanju budućim Regionalnim centrom kompetentnosti. Prilikom prijave potpisani su ugovori o suradnji s ostalim županijskim školama za strukovno obrazovanje, sa svim visokim učilištima koja imaju stručne studije komplementarne programu budućeg RCK, strukovnim komorama, te predstavnicima većine hotelskih kuća koje djeluju na području Županije, a potpisani su i međunarodni ugovori o suradnji, među kojima se ističe onaj s Baskijskim kulinaskim centrom koji je najznačajnija institucija ovog tipa na globalnoj razini.
Misija Regionalnog centra kompetentnosti je biti mjesto izvrsnosti i unapređenja kvalitete strukovnog obrazovanja za turizam i ugostiteljstvo i osiguravanja fleksibilnog cjeloživotnog obrazovanja kroz istraživanje i razvoj suvremenih kurikuluma i inovativnih modela učenja, osposobljavanje nastavnika, predavača i mentora te poticanje partnerstva s poslodavcima, javnim sektorom, socijalnim partnerima kao i visokokvalitetna infrastruktura, a sve s ciljom kako bi se odgovorilo na potrebe tržišta za educiranom, osposobljenom i specijaliziranom radnom snagom.

Imenovanje Turističke i ugostiteljske škole jednim od 25 regionalnih centara kompetentnosti u Hrvatskoj svojevrsna je ulaznica u dva EU fonda i to onih za opremanje, osuvremenjivanje i razvoj regionalnih centara. U Županiji su predviđena ulaganja na tri lokacije i to u prostoru postojeće zgrade Turističke i ugostiteljske škole, u prostor u vlasništvu TUŠ unutar gradskih zidina (Garište) te u prostor Vile Čingrija. Sredstva, u iznosu oko milijardu kuna, osigurana su u operativnim programima “Konkurentnost i kohezija 2014.- 2020” i “Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020”, a natječaji bi se prema najavama iz Ministarstva trebali raspisati već u rujnu.

Pročitajte još

Mljećani: ‘Nedostaje nam vrtić, veterinarska ambulanta, javni bilježnik, kino i još mnogo toga!’

Dulist

The Guardian uvrstio Cavtat na listu najljepših obalnih gradova i mjesta

Dulist

[FOTO] TRATAMENAT ZA DAN ŽUPANIJE Pogledajte koga je župan ugostio na svečanom objedu

Dulist