Županija

PETO ISPITIVANJE More na šest plaža nije bilo izvrsne kakvoće

uvala plaza001

Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije obavio je peto redovno ispitivanje mora na 118 plaža od 09. do 20. srpnja 2018. godine.

More na 116 plaža odgovaralo je uvjetima Uredbe o kakvoći mora za kupanje, a na preostale dviije utvrđeno je kratkotrajno onečišćenje, o čemu smo ranije pisali. Riječ je podsjetimo o morru na plažama hotela Plat i Rixos Libertas.

Na plaži Hotela Plat uzorkovani su dodatni uzorci mora za kupanje 10. i 11. srpnja. Rezultati ispitivanja udovoljavaju uvjetima Uredbe o kakvoći mora za kupanje, što upućuje na prestanak kratkotrajnog onečišćenja. Na plaži Hotela Rixos Libertas uzorkovani su dodatni uzorci mora za kupanje od 10. do 19. srpnja. Rezultati ispitivanja od 16. do 19. 07. udovoljavaju uvjetima Uredbe o kakvoći mora za kupanje, što upućuje na prestanak kratkotrajnog onečišćenja.

Od ukupno 118 plaža, more na 112 plaža ocijenjeno je kao more izvrsne kakvoće. More na plaži Hotela Epidaurus u Cavtatu, plaži Prapratno u Općini Ston i Smokovjenac u Župi dubrovačkoj je bilo dobre kakvoće, dok je more na plaži Mlini i Srebreno u Župi dubrovačkoj te u Kobašu u Općini Ston ocijenjeno zadovoljavajućom ocjenom.

 

Detalje možete pogledati ovdje.

Pročitajte još

The Guardian uvrstio Cavtat na listu najljepših obalnih gradova i mjesta

Dulist

[FOTO] TRATAMENAT ZA DAN ŽUPANIJE Pogledajte koga je župan ugostio na svečanom objedu

Dulist

[FOTO] Laureatima uručena priznanja Dubrovačko-neretvanske županije

Dulist