Aktualno

Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik osvaja medalje na natjecanju festivala Biser mora

TUS natjecanje Biser mora 1

Biser mora međunarodni je kulinarski festival kojeg organiziraju šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija (ŠKMER). Festival je osmišljen kao kuharsko natjecanje profesionalnih kuhara, slastičara, pizza majstora i turističko ugostiteljskih škola (srednjih i viših). Osim natjecanja, manifestacija uključuje radionice, kulinarske programe, gastro izložbe, enološke radionice, prezentacija strane i domaće kuhinje te okrugle stolove. Ovogodišnji festival održava se od 28. ožujka do 1. travnja u Supetru na otoku Braču.

Natjecateljski timovi Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik koja je jedan od nositelja projekta ‘Uspostave regionalnog centra kompetentnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva’ koji je financiran EU fondom sudjelovali su u natjecateljskom dijelu festivala u ‘Timskom natjecanju škola – kategorija kuhari’ i u kategoriji ‘Individualno natjecanje mentora’.

Natjecatelji su imali zadatak u zadanom vremenu pripremiti, skuhati i servirati menu, jedan žiriju, a drugi postaviti na izložbeni stol uz naziv jela i recept po kojem su jela pripremili. Nakon pripreme i posluživanja ocjenjivalo se i pospremanje i čišćenje radnog prostora.

U kategoriji Timsko natjecanje škola – kategorija kuhari oba tima Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik osvojila su srebrene medalje. Prvi tim u sastavu Dubravko Grbić (3. G) i Petra Bevanda (3. G) uz mentora Lea Ljubičića i drugi tim Matija Lonco (3. F) i Erik Tahirović (3. G) uz mentora Jana Gashia, dok je nastavnik Tonći Vuleša u kategoriji Individualno natjecanje mentora osvojio brončanu medalju.

– Iznimno smo ponosni na naše natjecatelje koji su unatoč jakoj konkurenciji i ove godine ostvarili zavidne rezultate – ističu iz Turističke i ugostiteljske škole.

Foto: Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik

Pročitajte još

GLOBALNI IT KVAR Jeste li pokušali ugasiti i upaliti računalo 15 puta?

Dulist

OBAVIJEST SANITATA Zatvaranje Ulice don Frane Bulića i parkinga Gradac

Dulist

Iz Valamara reagirali i kategorički odbacili tvrdnje optužbe Udruge Divlja liga

Dulist