Hrvatska

‘TURISTE OČEKUJEMO NA PROLJEĆE’ Staničić: Kad se pandemija smiri, primat ćemo sve koji će htjeti doći

'TURISTE OČEKUJEMO NA PROLJEĆE' Staničić: Kad se pandemija smiri, primat ćemo sve koji će htjeti doći

Direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić izjavio je kako će Hrvatska, u trenutku reaktiviranja turističkog prometa, primati sve one koji žele doći. No, osnovni je preduvjet smirivanje pandemije na globalnoj razini, relaksacija mjera te procijepljenost.
-Mislim da je u ovom trenutku najvažnije biti strpljiv i poštivati mjere Stožera te postići što veći stupanj procijepljenosti jer je to osnovni preduvjet da smanjimo utjecaj pandemije na gospodarstvo pa tako i na turistički sektor te da kad se relaksiraju mjere može krenuti turistička sezona – rekao je gostujući u RTL-u Danas.
-Primat ćemo sve koji će htjeti doći u Hrvatsku. I prošle godine smo s fokusirali na nama najbliža emitivna turistička tržišta i na zemlje u okruženju, ali i na one udaljenije koje su vezane za avio promet kao što su skandinavske zemlje, Francuska i Velika Britanija, koja je iznimno važna za splitsko i dubrovačko područje. Takvu strategiju ćemo zadržati i ove godine – rekao je.
-Osnovni preduvjet bit će da se pandemija na globalnoj razini smiri i da se relaksiraju mjere u svim tim zemljama, jer je u svima svojevrsni lockdown na snazi. Sad nije za očekivati turistički promet, ali ga očekujemo od proljeća – rekao je Staničić.
-Radit ćemo na promociji toga da je Hrvatska imala najbolju turističku sezona u prošloj godini, da smo najsigurnija i dobro pripremljena destinacija i u ovoj godini. Radimo na pripremi određenih sigurnosnih protokola i promotivnih materijala. O daljnjem tijeku razvoja situacije i mjera moramo biti strpljivi i pratiti situaciju – rekao je.
Lani je, istaknuo je, Hrvatska bila najbolja i hit destinacija na Mediteranu s ostvarenih 50 posto rezultata od 2019. godine. Za ovu se pak očekuje povećanje prometa na 60 do 65 posto.

Pročitajte još

TKO PROPUSTI ROK, SNOSIT ĆE POSLJEDICE Ako ste zaštićeni najmoprimac, prijavite se u Registar stanova!

Dulist

MAĐARSKI I TALIJANSKI BORBENI ZRAKOPLOVI Iduća dva mjeseca bi trebali štititi hrvatsko nebo

Dulist

OD PREVLAKE DO ILOKA Biciklistički maraton u spomen ubijenih redarstvenika u Borovu selu

Dulist