Sport

TUCAK USUSRET UTAKMICI S NJEMAČKOM ‘Vjerujem da smo kvalitetnija reprezentacija, moramo pobijediti’

TUCAK USUSRET UTAKMICI S NJEMAČKOM 'Vjerujem da smo kvalitetnija reprezentacija, moramo pobijediti'

Vaterpolska reprezentacija u četvrtak u 18 sati igra svoju drugu utakmicu u skupini B Svjetskog prvenstva protiv Njemačke.

-Davali smo šanske Grcima, primili dva od četiri neoprezna gola i nakon te četvrtine umjesto da smo vodili 3:1, gubili smo 4:1. To nas je sigurno bacilo u jednu situaciju ružnu u tom trenutku, ali nismo gubili glavu, nastavili smo igrati i kasnije smo šanse realizirali. Grešaka je bilo, vjerujem da ćemo ih u hodu ispraviti – osvrnuo se izbornik Ivica Tucak na proteklu utakmicu s Grcima.

Za utakmicu s Nijemcima Tucak je svojim igračima rekao da je ta utakmica sigurno 10 posto važnija nego što je bila ona s Grčkom i da će svaka sljedeća biti takva.

-Ne interesira me uopće u kakvom su sastavu, znam kakvi su. Vjerujem da smo kvalitetnija reprezentacija od njemačke i to moramo pokazati. Moramo pobijediti, a nakon toga ćemo se okrenuti prema sljedećem protivniku Japanu. Idemo korak po korak. Ništa u ovome trenutku nije riješeno, svašta se još može dogoditi – rekao je izbornik Tucak.

Reprezentativac Andrija Bašić istaknuo je da su koncentrirani na svaku utakmicu i da im je svaka bitna da uđu sto posto spremni i da drže ritam igre koji će ih kasnije držati kroz turnir.

-Dug je turnir. Tek je gotova prva utakmica. Što se tiče Njemačke, od zadnjih nekoliko godina najlošija je ekipa došla na Svjetsko prvenstvo, ali promijenili su trenera. Jako su mlada ekipa i mislim da nisu za podcijeniti. Svakoj utakmici moramo pristupiti sto posto. Vjerujem da ćemo se spremiti i da nam Njemačka neće stvarati problem, već da će nas pripremiti za Japan i sve što nas čeka – naglasio je Bašić.

Pročitajte još

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist

Iva Oberan, Petrunjela Pavić i Josip Bulić na Europskom prvenstvu u zagrebačkoj Areni

Dulist

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist