Sport

SVJETSKO PRVENSTVO Barakude svladale Njemačku i uzele dva boda

SVJETSKO PRVENSTVO Barakude svladale Njemačku i uzele dva boda

Hrvatska vaterpolska reprezentacija pobijedila je Njemačku s 13:9 u utakmici drugog kola Svjetskog prvenstva. Uzele su Barakude tako dva boda, no trebaju to isto napraviti i protiv Japana u subotu, 25. lipnja. Samo tad će trebati biti uspješniji od Japana nego je to bila Grčka.
– Mislim da smo od početka do kraja dobro igrali. U redu, s iznimkom onih nekoliko trenutaka u posljednjoj četvrtini. Tu je došlo do nepotrebnog opuštanja. Vjerojatno je problem, ako ćemo ga takvim nazvati, bilo veliko, visoko vodstvo. Imali smo mislim 7-8 golova prednosti. Makar, mislim da su na kraju najbitnije dvije stvari. Dva boda i pobjeda. Sad se moramo pripremiti za Japan. U biti odmah i idemo u to smjeru. Cilj je i nadalje isti, prvo mjesto u skupini. Tu ovisimo dosta o gol-razlici jasno, ali opet mislim da je sve na nama – izjavio je Jerko Marinić Kragić, donosi HVS.

Ivan Krapić, kapetan reprezentacije, kao i Andrija Bašić, bek i vanjski igrač reprezentacije, Nijemcima su zabili po tri gola. Bašić je izabran i za igrača utakmice. Dva zgoditka upisao je Loren Fatović, dok su po jedan ubacili Rino Burić, Marko Žuvela, Jerko Marinić Kragić, Josip Vrlić i Konstantin Kharkov.

– Danas sam to bio ja, sljedeći puta bit će netko drugi. Mi smo zaista ekipa i već sljedeću utakmicu će se istaknuti neki drugi pojedinac. To je ekipna igra i zajedništvo koje gajimo. Ipak, ova utakmica pokazala je neshvatljivi pad u trećoj četvrtini. Sve momčadi došle su igrati najbolji mogući vaterpolo i nametati se, pogotovo protiv jačih protivnika. Nijemci su evo i danas pokazali da ovdje nisu slučajno. I s Japanom su se vratili u igru, a i danas su se skoro vratili u igru. No u posljednjoj četvrtini smo ipak ponovo podigli igru – zaključio je igrač utakmice Andrija Bašić.

Ante Vukičević ističe kako su se pripremali jako ozbiljno za svakog suparnika, tako i za Njemačku, iz jednostavnog razloga što su im ovo prve utakmice praktički u ovom sastavu, prve utakmice ove momčadi.

-To su pokazale uvodne dvije i pol do tri četvrtine, a nakon toga smo ušli malo u razdoblje loše realizacije u napadu, plus što smo primili nekoliko laganih golova. Malo smo doveli u pitanje mirnoću cijele utakmice, što nikako nismo trebali napraviti. Treba vidjeti da sljedeći put, kad “prelomimo” utakmicu, kada ju već praktički dobijemo, da ju onda u istom ritmu i privedemo kraju. Bez padova, bez oscilacija – rekao je.

– Za razliku od utakmice s Grcima, sada smo imali odličan početak. Prve dvije četvrtine vrlo suverene. Koncentrirani u napadu i obrani. Međutim, drugo poluvrijeme smo griješili. U napadu smo promašivali neke zicere koje nikako inače ne bi smjeli. To nas je sve dovelo do nesigurnosti, pa smo onda počeli i primati neke golove koje inače ne primamo. Piše se pobjeda, to je glavno – rekao je za HVS Ivan Krapić.

Pročitajte još

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist

Iva Oberan, Petrunjela Pavić i Josip Bulić na Europskom prvenstvu u zagrebačkoj Areni

Dulist

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist