Sport

TUCAK NAKON PORAZA U BEOGRADU ‘Nejasni sudački kriteriji u utakmici protiv Srbije’

TUCAK NAKON PORAZA U BEOGRADU 'Nejasni sudački kriteriji u utakmici protiv Srbije'

Druga utakmica turnira Super finala Svjetske lige mogla bi biti i utakmica dostojna finala. Reprezentacije Srbije i Hrvatske u srijedu u Beogradu odigrale su odličnu utakmicu, no sportska sreća ovoga je puta presudila u korist Srbije koja je pobijedila rezultatom 11:10 (3:2, 2:2, 1:4, 4:3).

– Vidjeli smo dva dijela utakmice, prvi dio koji smo kontrolirali i igrom i rezultatom međutim nismo se uspjeli odvojiti na plus dva ili tri iako smo imali sve u svojim rukama. Sredinom treće četvrtine kada se Srbija odvojila na plus tri upali smo u jednu rupu međutim mogli smo snage da se vratimo našom igrom, napadima, izrađenim akcijama, plivanjima, kontranapadom Xavija, onime što treba biti naša igra, međutim nismo više imali snage na kraju. No ono što me najviše brine je ovaj kriterij, ako se ovako nastavi ne vidim da je dobro za naš sport. Ja više nisam imao niti jednog igrača na klupi. Uopće sada ne pričam o utakmici Hrvatska – Srbija već o nejasnom sudačkom kriteriju. – pojasnio je Ivica Tucak, izbornik.

Utakmica je donijela strahovito puno isključenja igrača, što je komentirano kao nova vaterpolska pravila koja su poremetila kriterij sudaca, koji nikome nije u potpunosti jasan. Čak 5 hrvatskih igrača zaradilo je tri osobne pogreške: Benić, Buljubašić, Vukičević, Bušlje i Miloš, dok je i sa srpske strane također izašlo čak trojica: Drašović, Filipović i Mitrović.

Pročitajte još

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist

Iva Oberan, Petrunjela Pavić i Josip Bulić na Europskom prvenstvu u zagrebačkoj Areni

Dulist

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist