Hrvatska

TRŽIŠTE NEKRETNINA U Dubrovniku i Poreču kuće skuplje od stanova

Prosječne oglašavane vrijednosti kuća tijekom prosinca bilježe porast 0,3 posto, a u usporedbi sa stanovima, cijene su im u prosjeku niže za 21 posto, podaci su oglasnika za nekretnine Crozilla.com.

Očekivano, najviše cijene kuća zabilježene su u Dubrovniku, najveći je porast zabilježen u Poreču i Šibeniku, a Senj je jedini grad u kojem su oglašavane vrijednosti kuća u prosincu pale.

Poreč i Dubrovnik su i dalje jedini gradovi u kojima su kuće bile skuplje od stanova. U Poreču je razlika iznosila 3,9 posto, a za kvadratni se metar u prosjeku tražio 1941 euro. Kvadrat kuće u Dubrovniku bio je za gotovo 8 posto viši od cijene stanova u tom gradu te je u prosjeku oglašavan po 4169 eura.

Najveća razlika između cijena kuća i stanova zabilježena je u gradovima u unutrašnjosti, a pritom prednjače Bjelovar, Osijek i Varaždin.

Pročitajte još

Grad Dubrovnik nastavlja stipendirati deset vukovarskih studenata

Dulist

Donesena je odluka: Hrvatska ulazi u Schengen!

Dulist

VLADA DONIJELA UREDBU Od sutra jeftinije gorivo!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija