Crna kronika

Trojica Konavljana pušteni na slobodu, ne smiju međusobno ‘prozboriti ni riječ’

Trojica Konavljana pušteni na slobodu, ne smiju međusobno 'prozboriti ni riječ'

Sjećate li se pokušaja ubojstva u Čilipima početkom rujna? U priči su sudjelovala trojica mladih Konavljana, A.B., K.C. i D.O. koji su ovog tjedna, mjesec dana nakon događaja, pušteni na slobodu.

Izrečene su im, doznajemo, mjere opreza kojima ne smiju međusobno kontaktirati, a Dulist još jednom podsjeća što se dogodilo te večeri.

Prvookrivljenik, 22. godišnjak, je prema pisanju DORH-a 1. rujna 2018. oko 19,48 sati na području općine Konavle, u namjeri da liši života hrvatskog državljanina (1992.) zbog prethodnog sukoba, vozilom krenuo i ubrzavao kretanje prema njemu, ali je ovaj uspio izmicanjem izbjeći udar vozila i time prikliještenost vozilom uz zid, a u koji je vozilo i udarilo.

-Osnovano se sumnja da su drugookrivljenik (oštećenik iz prethodno opisanog događaja) i trećeokrivljenik oko 19,45 sati na području općine Konavle, u nakani teškog ozljeđivanja hrvatskog državljanina (1996., prvookrivljenik iz prethodno opisanog događaja) nasrnuli na njega i zadali mu više udaraca rukama i nogama u tijelo i glavu, od kojih je zadobio više ozljeda koje u svom zbroju i vrsti predstavljaju tešku tjelesnu ozljedu – istaknuli su tada DORH-a.

Zbog pokušaja ubojstva napadom automobilom, odlukom suca istrage nadležnog suda određen istražni zatvor ovom trojcu – protiv prvookrivljenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoka i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela te protiv drugookrivljenika i trećeokrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Mjesec dana nakon, sudac istrage Županijskog suda u Dubrovniku nije se suglasio sa zahtjevom dubrovačkog Županijskog državnog odvjetništva o produljenju pritvora za trojicu mladih Konavljana te su oni danas na slobodi.

Pročitajte još

PREMINUO OTAC TOŠE PROESKOG Sestra pokojnog pjevača oprostila se emotivnom porukom

Dulist

VEĆ IMA DVIJE PRAVOMOĆNE PRESUDE Vozio pijan i pod zabranom, oduzeto mu vozilo

Dulist

Moldavac i Bugarin u bunkeru kombija pokušali prokrijumčariti pet osoba

Dulist