Aktualno

Trogirani i Splićani najbolji na natjecanju Crvenog križa u Dubrovniku

Predstavnici Crvenog križa Split i Crvenog križa Trogir pobjednici su 24. Međužupanijskog natjecanja Hrvatskog Crvenog križa koji se u subotu održao u Dubrovniku, u Osnovnoj školi Montovjerna.

Naime, u deset gradova u Hrvatskoj održala su se međužupanijska natjecanja mladih Hrvatskog Crvenog križa. Natjecanje se održalo u dvije kategorije i to ekipe podmlatka (osnovne škole) i ekipe mladih (srednje škole), a sadržaj natjecanja obuhvaća provjeru znanja o Međunarodnom pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Hrvatskom Crvenom križu, međunarodnom humanitarnom pravu i ljudskim pravima te provjeru znanja i vještina iz pružanja prve pomoći.

-Čestitamo na sudjelovanju učenicima 21 ekipe iz osnovnih i srednjih škola iz 15 društava Crvenog križa i to: Brača, Hvara, Kaštela, Korčule, Makarske, Metkovića, Ploča, Sinja, Solina, Splita, Trogira, Visa, Vrgorca, Vrlike i domaćina Dubrovnika. Zahvaljujemo našim volonterima, članovima Kluba mladih GDCK Dubrovnik koji su svojim doprinosom pridonijeli uspješnosti provedbe natjecanja. Zahvaljujemo i sucima, liječnicima i medicinskim sestrama, koji su uspješno ocjenjivali pozicije iz prve pomoći te članovima povjerenstva za utvrđivanje i zbrajanje rezultata. Pobjedničkim ekipama u kategoriji podmaltka iz Crvenog križa Trogir koju su predstavljali učenici Osnovne škole Okrug, iz Okruga Gornjeg s mentoricom Antonelom Radić i u kategoriji mladih iz Crvenog križa Split koju su predstavljali učenici IV. Gimnazije Marko Marulić s mentoricom Ojdanom Barčot želimo puno uspjeha na Nacionalnom natjecanju mladih Hrvatskog Crvenog križa, koje se ove godine organizira u Zagrebu 13. svibnja 2023. godine – navode iz Dubrovačkog crvenog križa.

Pročitajte još

MATO FRANKOVIĆ: Konačno započinje projekt izgradnje autoceste do Dubrovnika

Dulist

Obilježavamo Dan državnosti Republike Hrvatske

Dulist

Radno vrijeme Libertasovih prodajnih mjesta uz Dan državnosti

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija