Aktualno

Trogirani i Splićani najbolji na natjecanju Crvenog križa u Dubrovniku

Trogirani i Splićani najbolji na natjecanju Crvenog križa u Dubrovniku

Predstavnici Crvenog križa Split i Crvenog križa Trogir pobjednici su 24. Međužupanijskog natjecanja Hrvatskog Crvenog križa koji se u subotu održao u Dubrovniku, u Osnovnoj školi Montovjerna.

Naime, u deset gradova u Hrvatskoj održala su se međužupanijska natjecanja mladih Hrvatskog Crvenog križa. Natjecanje se održalo u dvije kategorije i to ekipe podmlatka (osnovne škole) i ekipe mladih (srednje škole), a sadržaj natjecanja obuhvaća provjeru znanja o Međunarodnom pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Hrvatskom Crvenom križu, međunarodnom humanitarnom pravu i ljudskim pravima te provjeru znanja i vještina iz pružanja prve pomoći.

-Čestitamo na sudjelovanju učenicima 21 ekipe iz osnovnih i srednjih škola iz 15 društava Crvenog križa i to: Brača, Hvara, Kaštela, Korčule, Makarske, Metkovića, Ploča, Sinja, Solina, Splita, Trogira, Visa, Vrgorca, Vrlike i domaćina Dubrovnika. Zahvaljujemo našim volonterima, članovima Kluba mladih GDCK Dubrovnik koji su svojim doprinosom pridonijeli uspješnosti provedbe natjecanja. Zahvaljujemo i sucima, liječnicima i medicinskim sestrama, koji su uspješno ocjenjivali pozicije iz prve pomoći te članovima povjerenstva za utvrđivanje i zbrajanje rezultata. Pobjedničkim ekipama u kategoriji podmaltka iz Crvenog križa Trogir koju su predstavljali učenici Osnovne škole Okrug, iz Okruga Gornjeg s mentoricom Antonelom Radić i u kategoriji mladih iz Crvenog križa Split koju su predstavljali učenici IV. Gimnazije Marko Marulić s mentoricom Ojdanom Barčot želimo puno uspjeha na Nacionalnom natjecanju mladih Hrvatskog Crvenog križa, koje se ove godine organizira u Zagrebu 13. svibnja 2023. godine – navode iz Dubrovačkog crvenog križa.

Pročitajte još

Franković osudio nasilje člana mladeži HDZ-a i najavio stegovni postupak

Dulist

Započeo ciklus radionica robotike u Centru za mlade Dubrovnik

Dulist

PRODUŽENI USKRŠNJI VIKEND Poziv na oprez zbog većeg protoka vozila na autocestama

Dulist