Aktualno

Trodnevlje u zbornoj crkvi sv. Vlaha u Dubrovniku

crkva svetog vlaha

Predvoditelj trodnevne duhovne obnove ususret svetkovini sv. Vlaha, zaštitnika Dubrovnika i Dubrovačke biskupije, ove godine je dr. sc. Mijo Nikić, isusovac iz Zagreba. Trodnevlje započinje u ponedjeljak, 30. siječnja misnim slavljem u zbornoj crkvi sv. Vlaha u 18 sati, a nakon mise upriličit će se tradicionalni program ‘Učenici sv. Vlahu’.

Predvoditelj trodnevlja pater Nikić rođen je 1953. godine. Završio je studij filozofije i teologije u Zagrebu. Za svećenika je zaređen 1980. godine. Magistrirao je dubinsku psihologiju na Papinskom sveučilištu Gregoriana u Rimu, a 2002. godine obranio je doktorsku disertaciju na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu: ‘Slika Boga u novim religijskim pokretima’.

Od 1992. godine predavao je kolegije iz područja psihologije i religijskih znanosti na Fakultetu filozofije i religijskih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, a i dalje je redoviti profesor dogmatske teologije na Filozofsko-teološkom institutu Družbe Isusove u Zagrebu. Objavio je više članaka u raznim časopisima te objavio više knjiga iz područja psihologije i teologije, kao što su uspješnice ‘Vjera i zdravlje’, ‘Psihologija obitelji’ i ‘Očima psihologa teologa’. Održava duhovne vježbe i psihološko-duhovne seminare. Predsjednik je Zaklade Biskup Josip Lang za pomoć siromašnim starijim osobama. Član je različitih povjerenstava Hrvatske biskupske konferencije i Svete Stolice.

Pročitajte još

‘ZAŠTO DOPUŠTAJU DA UNIŠTAVAJU KAMEN’ Gradske ulične igre započele vožnjom karića

Dulist

Napad poskoka u Konavlima! Imamo li dovoljno doza protuotrova?

Andrea Falkoni Račić

Igor Legaz: Zahvaljujući Niku Srabotnaku nemamo granicu pomorskog dobra na Belvedereu

Dulist