Kultura

Trio Elogio oduševili publiku u Dvoru

Iako je Petrit Ceku istaknut kao izvođač koji će nastupiti u gitarskom Triu Elogio, trojica mladih gitarista sinoć podjednako su oduševila u Kneževu dvoru. Uz Cekua, nastupili su sjajni potrugalski gitarist Pedro Ribeiro Rodrigues i naš izvrsni Tomislav Vukšić.

Odsviravši zanimljiv i probran program, u sklopu Vip programa 64. Igara, Trio Elogio na svoj su način doveli u jednu od najpoznatijih pozornica Igara, a time i svijeta, neke od najpoznatijih imena klasične glazbe. Trio Elogio u svom upusu iznosi velika imena klasične glazbe u obradama za tri gitare, no sinoć su predstavili 'prošireni program'.

Program je otvoren izvedbom Bachove 'Preludij i fuga br. 4 u cis-molu, BWV 849, iz 1. knjige Dobro ugođenog klavira' koju je preradio upravo Ceku, te se nastavio Mozartovom '8.sonatom u a-molu'.

Prvi dio večeri završen je s definitivno sjajnom praizvedbom djela Krešimira Seletkovića 'PerPeTuum Mobile', naziva izvedenog od početnih slova imena samih izvođača. Perpetuum Mobile narudžba je upravo Igara za 64. festival po redu.

Drugi dio, moglo bi se reći, 'razbudio' je publiku – otvoren je Ruždjakovom 'Travanj je najokutniji mjesec' a nastavilo se s 'Tri plesa iz baleta "Trorogi šešir' u 'obradi' Darka Petrinjaka, pod čijom su inače palicom u njegovm majstorskom razredu od 2008. godine.
Kraj večeri posvećen je slavenskim plesovima Antonina  Dvoráka, a publika je s oduševljenjem pozvala mlade glazbenike na bis.

Inače, festivalska publika rado se sjeća Cekua, koji je čest gost na Igrama, uz razne druge izvođače. Zanimljivo je spomenuti kako je Petrit Ceku svirao sa Lukom Šulićem 2009. godine, a valja spomenuti i njegove izvedbe s Marojem Brčićem i Zoranom Dukićem.  

 

Pročitajte još

‘LIBER AMICORUM’ Objavljen zbornik radova u čast profesora Iva Banca

Dulist

‘DUHOVNI MOST KNJIŽEVNIKA’ U Milanu otvorena izložba ‘Marin Držić, hrvatski Shakespeare’

Dulist

Započinju Linđovi festivalski nastupi ispred Katedrale

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija