Crna kronika

Trinaest osoba ‘palo’ s drogom, policija u kući 48-godišnjaka pronašla stabljike marihuane

Osvjezivac Droga Joint Marihuana 1

U proteklom vikendu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske 13 osoba zatečeno je u posjedu manjih količina marihuane, hašiša, amphetamin – speeda, psilocibinskih gljiva, MDMA, ketamina, stabljika indijske konoplje i LSD-a, ističu u priopćenju iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske. U najvećem broju slučajeva, njih pet, radi se o državljanima Republike Hrvatske, dok se u preostalim slučajevima radi o stranim državljanima i to državljanima Italije, Australije, Njemačke, SAD-a i Slovačke.

Droga je pronađena prilikom ulazne, odnosno izlazne granične kontrole na graničnim prijelazima i uličnom redukcijom na području Mljeta i Vela Luke. Pronađena droga je uz potvrdu oduzeta, a svi hrvatski i strani državljani prekršajno su  sankcionirani po Zakonu o suzbijanju droga ili kazneno po Kaznenom zakonu.

-Izdvajamo slučaj pronalaska pet stabljika indijske konoplje, od kojih je jedna stabljika pronađena na taraci obiteljske kuće na otoku Mljetu, a preostale četiri zasađene u vrtu. Stabljike pripadaju 48-godišnjem hrvatskom državljaninu koji se trenutno nalazi u dubrovačkom zatvoru zbog drugog kaznenog djela, a pretraga je obavljena temeljem naloga Županijskog suda u Dubrovniku – navodi se u priopćenju policije.

Foto Ilustracija

Pročitajte još

OKOLNOSTI TEŠKE NESREĆE Motociklist (31) pretjecao vozilo i autobus te udario u taksi iz suprotnog smjera

Dulist

TEŠKA PROMETNA IZNAD GRADA Poginuo 31-godišnji vozač motocikla, Čeh operiran

Dulist

Velika tragedija u obitelji Nicole Artukovich: ‘Hvala ti što si bila moja nećakinja 16 godina, srce mi se slomilo’

Dulist