Crna kronika

Trinaest osoba ‘palo’ s drogom, policija u kući 48-godišnjaka pronašla stabljike marihuane

blank

U proteklom vikendu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske 13 osoba zatečeno je u posjedu manjih količina marihuane, hašiša, amphetamin – speeda, psilocibinskih gljiva, MDMA, ketamina, stabljika indijske konoplje i LSD-a, ističu u priopćenju iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske. U najvećem broju slučajeva, njih pet, radi se o državljanima Republike Hrvatske, dok se u preostalim slučajevima radi o stranim državljanima i to državljanima Italije, Australije, Njemačke, SAD-a i Slovačke.

Droga je pronađena prilikom ulazne, odnosno izlazne granične kontrole na graničnim prijelazima i uličnom redukcijom na području Mljeta i Vela Luke. Pronađena droga je uz potvrdu oduzeta, a svi hrvatski i strani državljani prekršajno su  sankcionirani po Zakonu o suzbijanju droga ili kazneno po Kaznenom zakonu.

-Izdvajamo slučaj pronalaska pet stabljika indijske konoplje, od kojih je jedna stabljika pronađena na taraci obiteljske kuće na otoku Mljetu, a preostale četiri zasađene u vrtu. Stabljike pripadaju 48-godišnjem hrvatskom državljaninu koji se trenutno nalazi u dubrovačkom zatvoru zbog drugog kaznenog djela, a pretraga je obavljena temeljem naloga Županijskog suda u Dubrovniku – navodi se u priopćenju policije.

Foto Ilustracija

Pročitajte još

Potraga za kajakašima obustavljena, istraga se nastavlja

Dulist

MCGP ZATON DOLI Oglušio se na zapovijed policajaca, odbio alkotestiranje…

Dulist

DEVET IH JE SPAŠENO Pronađena još jedna nestala osoba, u Portu izvučena dva kajaka

Dulist