Crna kronika

Trinaest osoba ‘palo’ s drogom, policija u kući 48-godišnjaka pronašla stabljike marihuane

Osvjezivac Droga Joint Marihuana 1

U proteklom vikendu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske 13 osoba zatečeno je u posjedu manjih količina marihuane, hašiša, amphetamin – speeda, psilocibinskih gljiva, MDMA, ketamina, stabljika indijske konoplje i LSD-a, ističu u priopćenju iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske. U najvećem broju slučajeva, njih pet, radi se o državljanima Republike Hrvatske, dok se u preostalim slučajevima radi o stranim državljanima i to državljanima Italije, Australije, Njemačke, SAD-a i Slovačke.

Droga je pronađena prilikom ulazne, odnosno izlazne granične kontrole na graničnim prijelazima i uličnom redukcijom na području Mljeta i Vela Luke. Pronađena droga je uz potvrdu oduzeta, a svi hrvatski i strani državljani prekršajno su  sankcionirani po Zakonu o suzbijanju droga ili kazneno po Kaznenom zakonu.

-Izdvajamo slučaj pronalaska pet stabljika indijske konoplje, od kojih je jedna stabljika pronađena na taraci obiteljske kuće na otoku Mljetu, a preostale četiri zasađene u vrtu. Stabljike pripadaju 48-godišnjem hrvatskom državljaninu koji se trenutno nalazi u dubrovačkom zatvoru zbog drugog kaznenog djela, a pretraga je obavljena temeljem naloga Županijskog suda u Dubrovniku – navodi se u priopćenju policije.

Foto Ilustracija

Pročitajte još

Brzom intervencijom ugašen požar uz magistralu kraj skretanja za Bosanku

Dulist

Požar na Pelješcu pod nadzorom, vatrogasci rade na sanaciji

Dulist

DORH ponovno uložio žalbu i traži produljenje istražnog zatvora za Albanku Ymeri

Dulist