Kultura

‘Tri sestre’ na drugom danu Dubrovnik Art Foruma!

'Tri sestre' na drugom danu Dubrovnik Art Foruma!

‘Tri sestre’ u izvedbi moskovskog JuljAnsambla zaigrat će drugog dana festivala Dubrovnik Art Forum. Početak predstave u režiji Viktora Rižakova je u 20 sati.

Profesor Škole – studija MHAT, Viktor Rižakov, jedan je od vodećih ljudi suvremenog kazališta koji je radio u različitim eksperimentalnim žanrovima. Riječ je o tome da suvremeno, aktualno kazalište traži oslonac u prošlosti, u klasici. Procvat postdramskog kazališta na moskovskoj sceni posljednjih je godina tekst gurnuo u drugi plan. Kazalište Viktora Rižakova kazalište je teksta, a predstava ima zadatak vratiti se prostoru riječi, bez radikalnih interpretacija, bez potrage za originalnim tijekom.

Najvažniji je zadatak preporoditi mhatovsku studijsku tradiciju i glumačko-redateljsko nasliieđe. Prvi put su se “Tri sestre” pojavile na sceni MHT-a 1901. godine, a zatim je Nemirovič – Dančenko ponovno postavio predstavu 1940. godine. Projekt Viktora Rižakova replika je predstave Nemiroviča, ali u 21. stoljeću. U predstavi sudjeluju bivši studenti te iste škole – Škole-studija MHAT.

Rezervacije ulaznica po cijeni od 30kn na tel. (020) 321 088 ili na e-mail: kmd.blagajna@gmail.com

Pročitajte još

Naša akademska slikarica Jasmina Runje izlaže na skupnoj izložbi u Kastvu

Dulist

NOVO GOSTOVANJE U TEATRU Komedija ‘Agencija za sreću’ Teatra Gavran

Dulist

[FOTO] Pogledate tko je sve uživao na tratamentu nakon ‘Umišljenog bolesnika’

Dulist