Sport

Tri medalje za Jugaše na seniorskom Prvenstvu Hrvatske

Tri medalje za Jugaše na seniorskom Prvenstvu Hrvatske

Plivači PK Jug osvojili su tri medalje na Prvenstvu Hrvatske koje se održavalo u Zagrebu ovog vikenda. Klub su predstavljali Mario Šurković, Michel Brassard i Lara Šurković pod vodstvom trenera Frane Ćirka.

Mario Šurković postao je seniorski prvak Hrvatske u disciplini 400 mješovito te viceprvak u disciplini 200 mješovito. Michel Brassard osvojio je broncu u disciplini 200 delfin. Najbolji plasman Lare Šurković je 5. mjesto u disciplini 100 slobodno.

-Naši natjecatelji na ovo natjecanje išli su iz ‘punog treninga’. Za Maria i Michela poslužilo je kao posljednja kontrola prije mitinga ‘Zlatni medvjed’koji će se održati u Zagrebu 24. i 25. lipnja i na kojem će pokušati isplivati norme za Europsko U23 prvenstvo. To je posljednji rok i za to se spremamo – navode iz kluba.

Lara Šurković išla je na PH s ciljem popravljanja osobnih rekorda i hvatanjem što bolje pozicije za ulazak u reprezentaciju za predstojeći EYOF (European youth olimpic festival) koji se održava u Mariboru krajem 7. mjeseca. Lara je uspjela u svom cilju, na 100 slobodno se prvi put ‘spustila’ ispod minute u velikom bazenu i to je rezultat s kojim je povećala svoje šanse za poziv izbornika.

Idući vikend u Splitu se održavaju dva natjecanja. U subotu je 1. i 2. dio Regionalnog prvenstva na kojem plivaju sve dobne skupine od ml.kadeta do seniora. U nedjelju je Plivaton za početnike.

Prvenstvo Hrvatske za seniore koje je okupilo 198 natjecatelja iz 26 klubova. Natjecanje se održalo u 4 dijela i plivala su se trke za direktni plasman (bez kvalifikacija).

Pročitajte još

[FOTO] SPEKTAKL ZA VIKEND Završnica malonogometnog Kupa Hrvatske ponovno u Dubrovniku

Dulist

Maro Mileusnić izborio nastup na državnom prvenstvu u stolnom tenisu!

Dulist

Županijski kup u rukama dubrovačkih šahista!

Dulist