Aktualno

“Treba nam shuttle avion za Zagreb!”

croatia airlines 01 1

Gradonačelnik Vlahušić potvrdio je danas kako je nacionalni avio-prijevoznik Croatia Airlines definitivno ukinuo zimsku liniju Dubrovnik-Frankfurt.

– To su ogromni troškovi od šest milijuna kuna koji Grad, Županija te gradski i županijski TZ-ovi ne mogu pokriti. Riječ je o 55 rotacija, značajnom dijelu putnika, ali ćemo to nastojati kompenzirati s dobrim vijestima. Croatia Airlines spremna je dogovoriti povoljne povratne karte za građane Dubrovnika do Zagreba, sa znatno povoljnijim redovima letenja koji omogućuju povezivanje sa svim europskim destinacijama – kazao je Vlahušić te najavio proširenje 'Zračnog mosta'.

– Iz CA su nam već sada za zimu ponudili osam tisuća karata po cijeni od 400 kuna, od čega su 150 kuna porezi i takse za putnike – objasnio je Vlahušić, koji već ima računicu za dodatnim smanjenjem troškova.

– Ovih 250 kuna nam se čini prihvatljivim, ali ovih 150 kuna od poreza i PDV-a, koji se plaća samo za promet na domaćim relacijama, nadam se da ćemo u razgovoru s ministrima Linićem i Hajdaš Dončićem tražiti sličan model subvenciji karata. Dubrovnik treba dobiti neki poticaj s državne razine, a vidjet ćemo kakva je europska regulativa – najavio je gradonačelnik, dodajući kako bi zračne luke u Dubrovniku i Zagrebu za domaće putnike trebale imati različite takse, kako bi cijenu karte s 400 smanjili na 350 kuna ili manje.

– Kao Grad smo voljni zakupiti 40.000 karata za cijelu godinu po cijeni od 300 do 400 kuna, da imamo dovoljan broj letova za sve stanovnike Dubrovnika. Neprihvatljivo je da je jeftinije letjeti do Londona i Barcelone nego do Zagreba. Treba nam shuttle avion, s redovitim dnevnim linijama, jer nama je zračni prijevoz jedni prijevoz – kazao je Vlahušić.

Dodao je kako je Zračna luka Dubrovnik na  sastanku koji je trajao tri sata ('Gospodin Kučko je bio vrlo kooperativan i prihvaćao je brojne naše ideje!') ponudila da dio flote CA bude stacioniran u ZL Dubrovnik, 'jer će to biti najveća hrvatska zračna luka u hrvatskom vlasništvu, gdje će imati povoljnije uvjete'.

Inače, dosad je kroz projekt 'Zračni most' subvencionirano deset tisuća karata.

Pročitajte još

U petak komemoracija za barda hrvatske književnosti Luka Paljetka

Dulist

U Hrvatskoj kava najviše poskupila u posljednjih godinu dana u odnosu na druge zemlje EU

Dulist

Novi vozni red za dio linija Libertasa, ponovno vozi i linija za Bosanku

Dulist