SportUrednički izbor

TRČALO SE ZA MALENU GOGU Goran Pulig i Miluša Bošković pobjednici utrke ‘Stazom deva’

TRČALO SE ZA MALENU GOGU Goran Pulig i Miluša Bošković pobjednici utrke 'Stazom deva'

Goran Pulig iz Triatlon kluba Dubrovnik u muškoj konkurenciji s vremenom 0:14:04 i Miluša Bošković iz Triratlon kluba Kotor u ženskoj konkurenciji s vremenom 0:16:09 pobjednici su još jedne tradicionalne utrke Stazom deva koja se ove subote održala u sklopu obilježavanja Dana dubrovačkih branitelja serpentinama od magistrale do tvrđave Imperijal na Srđu.Drugo mjesto u muškoj konkurenciji zauzeo je Luka Čupić, a treće Luka Rajčević. U konkurenciji žena drugo je mjesto zauzela Ingrid Matana, a treće Karmen Fabris.

Na utrci je sudjelovalo oko sto trkača, a s obzirom da je utrka bez vremenskog ograničenja na nju su se mogli prijaviti vrhunski trkači, ali i rekreativci koji su mogli prošetati do vrha. Serpentinama Srđa ove se godine trčalo za jednu posebnu djevojčicu. Riječ je o malenoj Gogi Knego, lavici koja se godinama bori i napreduje. Ona je, navode organizatori utrke, prava ilustracija sportskog duha.

-Goge je predivna curica, vesela i hrabra, mašta o stvarima o kojima sva djeca njene dobi maštaju, ali njezina stvarnost je malo drugačija. Mi možemo pomoći, pridružite nam se u utrci ili samo sudjelujte s uplatom i čekajte nas na vrhu… Učinimo nešto što će i nas same oplemeniti… pomozimo da Goge u školu krene s hodalicom, da jednog dana potrči mami u zagrljaj… Što možete učiniti ljepše od toga? – istaknuli su iz Triatlon kluba Dubrovnik.

Inače, utrka ‘Stazom deva’ je planinski ‘trail’ pri čemu natjecatelji kreću od magistrale (129 mnv) serpentinama do Muzeja Domovinskog rata Dubrovnik, tvrđave Imperijal (394 mnv) što čini trasu od 2 kilometra i 265 metra visinske razlike. Podloga je zemljana staza i makadam. Kreće se pojedinačno na kronometar s pauzom između natjecatelja od 30 sekundi. Kotizacija za ovu humanitarnu utrku – za malenu Gogu iznosila je 120 kuna.

Podsjetimo, naziv utrke je ‘Stazom deva’ budući da su se devama nazivali dobrovoljci dostavljači potrepština do prve linije tokom Domovinskog rata.

Foto/Video: Zvonimir Pandža

Pročitajte još

SVI U GOSPINO POLJE Dubrovačke odbojkašice igraju drugu utakmicu za ulazak u Superligu

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Darko Tipurić: Hrvatska ne sluša ekonomiste i nema strategiju! Što nakon 2027. kad ostanemo bez bespovratnih sredstava iz EU?

Barbara Đurasović

STIŽE ALKAR Večeras navijamo za Košarkaše Dubrovnika!

Dulist