Hrvatska

TOTALNI RAT U SDP-u Linić sutra drži pressicu, a Večernji objavio aferu o HBOR-u i Milanovićevoj obitelji!

TOTALNI RAT U SDP-u Linić sutra drži pressicu, a Večernji objavio aferu o HBOR-u i Milanovićevoj obitelji!

“MIGLU Autopraone, tvrtka šogorice premijera Zorana Milanovića, Ivane Milanović, dobila je svega dva mjeseca nakon dolaska Kukuriku koalicije na vlast kredit od Hrvatske banke za obnovu i razvitak za otvaranje autopraonice”, objavio je Večernji list dodajući kako je riječ o najvećoj tajni Banskih dvora. Iz najave članka sugerira se kako je kredit HBOR-a pripao članu Milanovićeve obitelji.

Krešimir Milanović, premijerov brat, tvrdi da nije točno da je on u biti pravi vlasnik Miglu Autopraona te da nema nikakve veze s kreditom koji je tvrtka dobila od Centar banke, odnosno HBOR-a.

Podsjetimo kako su mediji ovih dana objavili da se očekuje “osvetnička” konferencija za novinare bivšeg ministra financija Slavka Linića, a po kuloarima se moglo čuti kako se informacije koje posjeduje Linić odnose na člana Milanovićeve obitelji. Linić je rekao kako će održati konferenciju za novinare dan nakon europskih izbora, no to se još uvijek nije dogodilo.

Novi list: Linić sutra ima presicu?

Riječki Novi list dvoji je li riječ o osveti Linića te najavljuje sutrašnju konferenciju za novinare bivšeg ministra financija.

“Iako je smijenjeni ministar financija Slavko Linić, prema nepotvrđenim informacijama, u četvrtak točno u podne odlučio u Rijeci održati dugonajavljivanu tiskovnu konferenciju na kojoj bi, prema najavama, iznio svoje stavove o vrhu SDP-a i šefu stranke Zoranu Milanoviću, već je u srijedu navečer ‘procurilo’ da je navodni ‘privatni biznis’ za koji Slavko Linić optužuje premijera kredit koji je od HBOR-a dobila tvrtka šogorice premijera Zorana Milanovića samo dva mjeseca nakon dolaska Kukuriku koalicije na vlast”, objavio je Novi list.

Rat u SDP-u

U svakom slučaju rat u SDP-u se nastavlja. Ostaje i pitanje što je Slavko Linić rekao na sjednici Županijskog odbora Primorsko-goranske organizacije SDP-a? Sudeći prema prepričavanju sudionika, o Zoranu Milanoviću nije birao riječi. No, i dalje ostaje pitanje kada će Linić sve reći javno, kao što već neko vrijeme najavljuje?

“Svašta mogu razumjeti ali silovanje ne”, odbrusio je Linić u Saboru, bježeći od novinara. “Rekao sam da neću govoriti, što me uopće pitate”, uzvratio je Linić, a na dodatno pitanje – kad će govoriti rekao “kad sazovem pressicu”.

“Malo mi je to sad zakašnjelo, znate, nije mi baš uvjerljivo”, osvrnuo se na Linićeve najave jučer u Briselu Zoran Milanović koji je još jednom ponovio da kao premijer može birati suradnike, a da je ovo za njega završena priča. “Za mene je to gotovo ovo sve drugo su spekulacije. Dakle, ako netko ima nešto konkretno neka to slobodno kaže”.

Čime to Linić drži Milanovića u šaci?

Čime to Slavko Linić drži Zorana Milanovića u šaci i koji je to njegov as iz rukava? Ako ga ima, zašto ga nije povukao ranije?

“To morate njega pitati, ja ne znam što će on reći i ne želim takve stvari komentirati prije reda”, kaže SDP-ova Dragica Zgrebec. Nevoljko o cijelom slučaju i Ingrid Antičević Marinović. Tek poručuje: zalažem se da svi kažu što misle ali na našim tijelima, to je jedini ispravan put.

“Ono što bi ja imala reći, bilo podrške ili kritike, kažem kolegama u lice. Vi dobro znate da ja nikad nisam bila vaš ni visoki ni niski izvor”, rekla je Antičević Marinović. Ostali stranački dužnosnici pokušavaju stati na loptu i poput Gordana Marasa članstvu, putem medija, poručuju da se ne prepucavaju putem medija.

“Stvari oko SDP-a se rješavaju na stranačkim sastancima. Ni na kakvim pressicama, javnim objavama, intervjuima, itd”, rekao je Maras.

Maras: Linić pomaže Karamarku

Prokomentirao je i Linićev istup na sjednici Županijskog odbora u Rijeci. Bivši ministar financija navodno ni Marasa nije štedio.

“Moram reći da ako je točno što je preneseno u medijima da mi je žao kao članu SDP-a da se koristi vrlo niska razina komunikacije”, rekao je Maras i ustvrdio da ako se stvari ne riješe unutarstranački slabi i Vlada i SDP te se na taj način pomaže Karamarku da se vrati na vlast.

Do takvog mogućeg trenutka, SDP svakako treba srediti stranačke nesuglasice i analizirati rezultate izbora. Doduše, jedno povlači drugo, a o svemu tome više na Glavnom odboru, najavljuje predsjednik tog tijela Josip Leko. “Sazvat ću Glavni odbor u subotu 7. lipnja”, rekao je Leko kao i da će na dnevnom redu biti razgovori o “uobičajenim političkim temama, stranačkim aktivnostima, stranačkim putevima i putevima nebeskim”.

S druge strane, na predsjedništvu stranke, uoči Glavnog odbora, moglo bi se razgovarati i o jednom drugom putu – onom prema vratima, ako se utvrdi da je riječ o verbalnom deliktu. Ipak, da bi do toga došlo u obzir ne treba uzeti samo što je rečeno, već i tko je rekao odnosno što to onda znači za sam vrh stranke.

Izvor: Index.hr

Pročitajte još

TKO PROPUSTI ROK, SNOSIT ĆE POSLJEDICE Ako ste zaštićeni najmoprimac, prijavite se u Registar stanova!

Dulist

MAĐARSKI I TALIJANSKI BORBENI ZRAKOPLOVI Iduća dva mjeseca bi trebali štititi hrvatsko nebo

Dulist

OD PREVLAKE DO ILOKA Biciklistički maraton u spomen ubijenih redarstvenika u Borovu selu

Dulist