Kultura

‘Torresov šaptač’ stiže u galeriju Sebastian

Predavanje prof. Hrvoja Grgića o povijesti gitare do pojave Antonia de Torresa održat će se u galeriji Sebastian u petak, 13. kolovoza u 20 sati.

Nakon predavanja, slijedi prezentacija mladog, gitariste Zlatka Josipa Grgića na dvjema Torresovim gitarama iz 1863. i 1890. godine. Zlatko Josip Grgić mnogima je poznat po nadimku ‘Torresov šaptač’, zbog virtuoznih izvedbi djela Antonia de Torresa.

Zlatko donosi originalni zvuk gitare sa crijevnatim žicama iz druge polovice 19. stoljeća s tehnikom sviranja bez noktiju koju je koristio Francisco Tarega. Radi se o tehnici koja je pošla u zaborav i ovo je jedinstvena prilika da se čuje davno zaboravljeni zvuk.

Samo dan kasnije, u subotu 14. kolovoza u 20 sati u istom prostoru održat će se koncert gitariste Zlatka Josipa Grgića ‘Serenata Española’.

 

 

Pročitajte još

VEČERAS U DVORU Koncert ‘Serenata’ festivala Stradun Classic

Dulist

U Galeriji Otok otvara se izložba Anamarije Bezek

Dulist

ZBOG KIŠE Koncert Tere i DSO-a ipak u teatru, a Stradun Classic večeras na drugoj lokaciji

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija