AktualnoUrednički izbor

TOP 10 NAJČITANIJIH VIJESTI Donosimo što ste najviše čitali u 2020. godini

Logo DuList

Proteklu 2020. godinu obilježila je pandemija koronavirusa. Stoga i ne čudi kako su se među 10 najčitanijih vijesti na web portalu DuList našle i one vezane za temu COVID-19.

Ipak, čitatelji su u prošloj godini najviše klikali na članak o poreznoj listi srama, odnosno listi dužnika koju je objavila Porezna uprava, a među kojima se nalazi 34 pravnih i 59 fizičkih osoba s područja Dubrovačko-neretvanske županije.

Na drugom mjestu po čitanosti nalazi se tužna vijest, ona o Hrvoju Batiniću, koji nas je sredinom prosinca napustio u 30. godini života. Bio je poznat kao dio ekipe Storm Chasers Dubrovnik.

Članak o našem sugrađaninu Andriji Bratičeviću i njegovom hvalevrijednom djelu, zasluženo je među najčitanijim vijestima u 2020. godini te se nalazi na trećem mjestu ove liste. Bratičević se, na sam dan kad je Banovinu krajem prosinca pogodio razarajući potres, uputio prema Zagrebu i dovezao obitelj iz Petrinje, koja je ostala bez svoga doma, u Cavtat.

Vraćamo se u ožujak i vrijeme lockdowna. U tom razdoblju nevjerice zbog svega što se događa, Hrvati su uspjeli izvući najbolje iz tmurne situacije i začiniti je – humorom. Tada su nastale brojne šale na temu koronavirusa, a mi smo prenijeli neke od njih što vas je posebno zainteresiralo i smjestilo ovu vijest na četvrtu poziciju.

‘U Dubrovniku sedam zaraženih COVID-19: Većina oboljelih sa zagrebačke svadbe poznatog nogometaša’, peti je najčitaniji članak u 2020. godini, objavljen početkom srpnja. Pisali smo tada kako su većinu zaraženih toga dana činili članovi jedne obitelji koja se COVID-19 zarazila u Zagrebu na svadbi Dubrovčanina, inače bosansko-hercegovačkog nogometnog reprezentativca čija supruga je pozitivna na koronavirus.

Drago nam je što se jedna pozitivna, lijepa i slatka priča našla na šestom mjestu najčitanijih vijesti u 2020. godini. Riječ je o kreativnim slasticama ‘Iz škafetina’, odnosno tortama Marijele Spaić koje je stvarno šteta načet’. Provjerite ovdje o kakvim se tortama radi, ako već niste.

Jedna od najtežih priča koju smo prenijeli na papir, bila je ona o peteročlanoj obitelji Osmeričić. Mladi bračni par, Ana i Slaven Osmeričić, odlučio je napustiti Dubrovnik i vratiti se u Slavoniju, a sve zbog nemogućnosti rješavanja stambenog pitanja za sebe i svoje troje malodobne djece (te vječnog podstanarstva). Ovaj se članak našao na sedmom mjestu naše liste, a na osmom razgovor s dubrovačkim ginekologom dr. med. Zoranom Tešanovićem koji je bio proglašen jednim od najboljih liječnika u 2019. godini.

Najviše ste čitali i članak iz četvrtog mjeseca, o dubrovačkom pomorcu koji je ostao ‘zarobljen’ na sidrištu Bahamskog sidrišta, koji je s nama podijelio svoje iskustvo.

Na desetom mjestu nalazi se članak od sredine prosinca, a tiče se najava o ponovnom uvođenju  propusnica.

Pročitajte još

Počinje izgradnja novog parkirališta u Novoj Mokošici

Dulist

MINISTAR PILETIĆ “Nadamo se kako ćemo do kraja sljedeće godine imati kvalitetan Centar za starije osobe”

Dulist

OPASNA ZARAZNA BOLEST U HRVATSKOJ Ima li kod nas opasnosti od infekcije virusom Zapadnog Nila?

Ivana Mijić Vulinović